x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei basarabeni au trecut ilegal Prutul

Trei basarabeni au trecut ilegal Prutul

06 Aug 2009   •   00:00

Trei tineri din Republica Moldoca s-au ales cu dosare penale, după ce au trecut ilegal frontiera de stat a României, traversând înot râul Prut. Un echipaj al Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea a descoperit, între localităţile Blăgeşti şi Găneşti, trei bărbaţi, cu vârste între 19 şi 22 ani, care nu-şi justificau prezenţa în zonă.



Poliţiştii de frontieră au interceptat persoanele în cauză şi au constatat că acestea nu aveau asupra lor documente de identitate. În urma investigaţiilor şi din declaraţiilor tinerilor a rezultat că sunt moldoveni şi au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Moldova în România. Doi dintre tineri doreau să rămână în România, iar unul să ajungă în Austria, pentru a munci. Bărbaţii s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat şi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.

În primele şase luni ale acestui an, la frontiera verde, s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului trecerilor ilegale din partea cetăţenilor străini. Ponderea cea mai mare în rândul persoanelor care au trecut ilegal frontiera o au cetăţenii din Republica Moldova, cu 60 de persoane, urmată de Federaţia Rusă şi Ucraina cu trei persoane. Din numărul total al persoanelor care au trecut frontiera, 12 au solicitat statutul de azilant în România, toţi fiind moldoveni.

×
Subiecte în articol: observator