x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei sirieni au fost prinşi că încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară

Trei sirieni au fost prinşi că încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară

04 Sep 2015   •   15:58
Trei sirieni au fost prinşi că încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară

Trei cetăţeni sirieni, marinari pe o navă aflată în Constanţa, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră bihoreni când intenţionau să treacă ilegal graniţa în Ungaria.

Potrivit unui comunicat al ITPF Oradea transmis vineri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig, Bihor, i-au depistat pe cei trei cetăţeni sirieni în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 0,30, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

Patrula de poliţişti de frontieră, care executa o misiune specifică, i-a depistat pe cei trei bărbaţi care nu-şi justificau prezenţa în zona de frontieră la acea oră.

Poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele în cauză nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 23 şi 27 de ani, care în ziua precedentă au părăsit, fără permisiune, bordul unei nave ancorate în portul Constanţa, pe care erau angajaţi ca marinari şi s-au deplasat spre zona de vest a României cu intenţia de a ajunge în Germania.

'Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun', se arată în comunicat.

×