x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tunel subteran la Palatul Parlamentului. Diametrala Nord – Sud are nevoie de avize de securitate

Tunel subteran la Palatul Parlamentului. Diametrala Nord – Sud are nevoie de avize de securitate

26 Noi 2012   •   19:44

Pentru ca Bucureştiul să poată fi străbătut de la nord la sud în 20 de minute, este necesară construirea Diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus. Proiectul include şi un tunel de care să treacă pe sub Palatul Parlamentului. Diametrala Nord – Sud a primit avizul Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi se găseşte pe masa Camerei Deputaţilor. Biroul permanent a stabilit, ieri, că punctul de vedere referitor la acest proiect să fie “aprofundat cu specialişti SRI şi MApN”. 

“De principiu, acordul Camerei se va face printr-o hotărâre, ceea ce înseamnă că se vor pronunţa prin vot toţi membrii Camerei, dar nu putem să introducem pe ordinea de zi a plenului o astfel de hotărâre până când, din punct de vedere tehnic, nu sunt îndeplinite toate condiţiile legale, şi anume secretarul general al Camerei obţine avizele necesare ­ aici e vorba şi de avize de ordin tehnic, dar şi de avize care intră în zona siguranţei naţionale...”, a declarat secretarul Camerei, Georgian Pop.

Sorin Oprescu, edilul Capitalei, a sesizat Biroul Permanent al Camerei pentru obţinerea avizului pentru Diametrala Nord ­ Sud. Primarul Capitalei anunţa, în noiembrie 2010, că aceasta va fi “cea mai mare operaţiune urbană din ultimii 20 de ani”, valoarea investiţiei fiind de circa 330 de milioane de euro.

Diametrala va fi realizată în două etape, prima constând în amenajarea unei porţiuni din strada Berzei, de la Piaţa Victoriei până la strada Occidentului, apoi a celuilalt segment din strada Berzei, între Calea Griviţei şi Mircea Vulcănescu. Cea de-a doua etapă va avea în vedere lucrări la Bulevardul Vasile Pârvan, până la zona Podului Haşdeu, care va fi supralărgită, şi construcţia unui tunel de aproximativ 37 de metri de la Podul Haşdeu pe sub dealul Parlamentului, până în apropierea Pieţei Coşbuc. “A fost aleasă varianta unui tunel de aproximativ 37 de metri pe sub dealul Parlamentului, «în apropierea şi totuşi în depărtarea Catedralei Neamului»“, preciza Sorin Oprescu.

×