x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ţuţuianu: Bugetul SRI, cu aproximativ 10% mai mic decât bugetul în execuţie al anului trecut

Ţuţuianu: Bugetul SRI, cu aproximativ 10% mai mic decât bugetul în execuţie al anului trecut

25 Ian 2017   •   22:35
Ţuţuianu: Bugetul SRI, cu aproximativ 10% mai mic decât bugetul în execuţie al anului trecut

Serviciul Român de Informaţii va avea pentru acest an un buget cu 9,4 - 10% mai mic decât cel de anul trecut, a anunţat, miercuri, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Adrian Ţuţuianu.

"Eu cred că un buget trebuie să răspundă la două cerinţe: pe de o parte să asigure resursele necesare pentru funcţionarea instituţiei, şi asta e valabil pentru orice instituţie publică. În al doilea rând, un buget trebuie să ţină cont şi de resursele pe care le are la un moment dat o ţară, pentru că, sigur, nevoile sunt multe. Cifra pe care o avem astăzi, ca să vă dau un element concret, comunicată de Ministerul de Finanţe, a fost revizuită zilele acestea, bugetul SRI va fi undeva cu 9,4 - 10% mai mic pe ultima comunicare oficială, decât bugetul în execuţie al anului precedent", a spus Ţuţuianu, la Palatul Parlamentului, după audierea lui directorului SRI, Eduard Hellvig.

El a adăugat că solicitările Serviciului au fost mai mari, dar s-a convenit că bugetul acoperă minimum necesar de funcţionare.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: adrian tutuianu tutuianu buget SRI