x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ţuţuianu: Raportul comisiei interne din SRI confirmă că Ghiţă şi Coldea au fost împreună în Seychelles

Ţuţuianu: Raportul comisiei interne din SRI confirmă că Ghiţă şi Coldea au fost împreună în Seychelles

25 Ian 2017   •   22:27
Ţuţuianu: Raportul comisiei interne din SRI confirmă că Ghiţă şi Coldea au fost împreună în Seychelles

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat miercuri că din raportul Comisiei de control din cadrul SRI se confirmă faptul că Florian Coldea şi Sebastian Ghiţă au fost împreună în insulele Seychelles şi în Italia.

"Sunt confirmate de raportul comisiei de control (din cadrul SRI- n.r.) faptul că au fost prezenţi în insulele Seychelles (Florian Coldea şi Sebastian Ghiţă - n.r.), este confirmată prezenţa împreună în Italia, la Toscana, de asemenea este confirmată prezenţa doamnei Coldea împreună cu doamna Ghiţă la Paris, la Disneyland. Din informaţiile date de comisia de control rezultă că familia Coldea a prezentat documente justificative cu privire la suportarea de către dânşii a cheltuielilor ocazionate de aceste deplasări, respectiv au prezentat facturi şi chitanţe. Sigur că mă veţi întreba sunt sau nu reale. Nu am putut astăzi să clarificăm dacă ele sunt reale şi mă şi gândesc dacă Comisia de control a SRI poate cere mai multe, de exemplu ANAF să verifice realitatea acestor documente. Ancheta ne-a comunicat că nu sunt indicii că ar fi documente false. Vom analiza toate datele şi informaţiile care ne-au fost comunicate astăzi şi vom decide dacă continuăm şi pe ce continuăm şi dacă invităm la comisie şi alte persoane decât cele care au fost invitate astăzi aici, sau care au fost chemate la comisia internă de la SRI", a spus Ţuţuianu la Palatul Parlamentului după audierea directorului SRI la Comisia de control SRI.

El a adăugat că nu au fost încălcate prevederile legale şi normele interne în cazul soţilor Coldea, aceasta fiind concluzia comisiei de control, dar din punctul său de vedere există "o problemă de raportare deontologică din perspectiva relaţiilor unui ofiţer de informaţii din SRI cu un membru al Comisiei de control al SRI.

Întrebat de ce a fost Florian Coldea trecut în rezervă dacă a fost considerat nevinovat, Ţuţuianu a spus că "trecerea în rezervă a fost apreciată ca oportună pe de o parte de domnul general Coldea şi apreciată ca fiind utilă din perspectiva protejării instituţiei de către conducerea SRI, pentru că este evident pentru toată lumea că s-a adus prin aceste lucruri un prejudiciu cel puţin de imagine, dar şi un prejudiciu de credibilitate SRI". AGERPRES

×