x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Twin Peaks de Popesti-Leordeni

Twin Peaks de Popesti-Leordeni

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    04 Ian 2007   •   00:00
Twin Peaks de Popesti-Leordeni

A trecut o luna de cand Aurica Matei a disparut ca prin ceata. Martorii spun ca Aurica a fost lovit de o masina pe soseaua de centura, in orasul Popes-ti-Leordeni, in zona Aba-torului Glincarn, la capatul liniei 154. Autorii acciden-tului au disparut cu tot cu victima. Autoritatile isi bat joc de caz, miscandu-se cu viteza melcului.

INCREDIBIL - A trecut o luna de la disparitia lui Aurica Matei si autoritatile nu au miscat nimic, mai mult, unul dintre martori a fost concediat pentru ca a reactionat

Astazi se implineste o luna de cand Aurica Matei a disparut fara urma. In editia din 22 decembrie, Jurnalul National v-a relatat incredibila poveste a disparitiei lui Aurica Matei. Acesta a fost victima unui accident de circulatie produs pe soseaua de centura, in orasul Popesti-Leordeni, in zona Abatorului Glincarn, la capatul liniei 154. Autorii accidentului au disparut cu tot cu victima.

La data de 4 decembrie 2006, in comuna Popesti-Leordeni, pe soseaua de centura, Aurica Matei, in varsta de 42 de ani, a disparut misterios in urma unui accident de circulatie. O masina de mare tonaj a lovit un om. Martorii spun ca din masina au coborat soferul si insotitorul acestuia. In timp ce circulatia a fost oprita pe ambele sensuri pentru cateva minute, acestia au urcat victima in masina si dusi au fost. Martorii sperau ca victima va fi dusa la cel mai apropiat spital, dar se pare ca s-au inselat, deoarece autorii accidentului au disparut cu tot cu victima. Ultima data Aurica a fost vazut in viata la capatul liniei de maxi-taxi 154, in apropierea Abatorului Glincarn. Dupa cateva zile de cautari, vineri, sotia victimei, Mariana Matei, s-a prezentat la sediul Politiei orasului Popesti-Leordeni. De aici a fost trimisa la Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov, desi politistii din Popesti-Leordeni aveau actele disparutului inca de joi. Ieri, 3 ianuarie, reporterii Jurnalului National au luat legatura cu unul dintre ofiterii care se ocupa de caz: "Avem o pista. De luni vom aborda acest subiect, pentru ca firmele nu lucreaza in aceasta perioada", a declarat Adrian Teodorescu, ofiter de politie in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei Ilfov.

COSMAR DE SARBATORI. Copiii familiei Matei au asteptat in preajma Sarbatorilor de Craciun ca o minune sa le aduca tatal acasa. Baiatul cel mic, Paul, a implinit varsta de 5 ani la data de 22 decembrie. Nu si-a dorit jucarii sau alte cadouri de Craciun. Pe o foaie alba, copilul a scris "TATI, TE IUBESC". Un mesaj pentru tatal sau ca sa ii faca o surpriza in momentul cand avea sa apara in pragul portii. In seara de Craciun, copilul a plans dupa tati, in bratele mamei sale. A rugat-o sa-l aduca de la spital. Asa a inteles el, ca tatal sau ar fi acolo. Din momentul disparitiei tatalui, Matei, celalalt copil, in varsta de 16 ani, nu s-a mai dus la scoala. Alaturi de mama lui, Mariana Matei, a incercat sa isi gaseasca tatal. Colegii de clasa sunt alaturi de el.

De Sarbatori, Mariana Matei, sotia disparutului, si copiii s-au rugat la manastiri si biserici pentru "imbunarea autorilor accidentului, ca sa ne spuna unde se afla sotul meu", povesteste Mariana Matei. In ultima instanta, disperata, femeia a apelat la clarvazatori.

"PROMPTITUDINE". Politistii din Popesti-Leordeni au actionat cu viteza melcului. Abia la cinci zile dupa ce s-a intamplat accidentul si dupa mai multe insistente ale sotiei, politistii au inceput cercetarile. Unul dintre martori, Paul Militaru, i-a spus unui politist din Glina despre accident chiar in ziua in care s-a produs acesta. Intr-un comunicat trimis la redactie de Politia Ilfov se precizeaza ca "imediat o echipa de politisti de la postul de politie s-a deplasat la locul indicat si a facut cercetari fara a descoperi nici un fel de urme ale unui presupus accident rutier si nici identitatea autorilor sau a victimei". Paul Militaru ne-a declarat: "Am sunat la Salvare ca sa le spun de accident. Apoi, prin zona a trecut agentul Capra de la Politia Glina si i-am spus de accident. Actele le-am predat joi inspectorului de politie Dumitru Cioca, dar acesta a intocmit procesul-verbal de-abia vineri. Nu e vina mea ca el a facut procesul de-abia vineri". Tot in comunicat scrie ca politistii de la postul din Glina au facut procesul-verbal la o zi dupa accident. Mariana Matei a ajuns la Politia orasului Popesti-Leordeni vineri, 8 decembrie, in jurul orei 16:00, pentru a reclama disparitia sotului in urma unui accident de circulatie. Ieri, reporterii Jurnalului National au incercat sa ia legatura cu Dumitru Cioca, inspector in cadrul Politiei orasului Popesti-Leordeni. De la politie li s-a raspuns ca acesta este inca in concediu cu ocazia Sarbatorilor.

Se spune ca Sarbatorile de Craciun ar trebui sa ne faca sa fim mai buni si mai deschisi la suferintele celor de langa noi. Faptul ca devenim pe zi ce trece tot mai mari consumatori de placeri marunte il demonstreaza chiar audientele posturilor de televiziune existente. Dovada ca ploaia de manelisti, columbofili si sarmalele de Craciun au facut subiectul principal abordat de televiziuni. Disparitia ciudata a lui Aurica Matei nu a ocupat nici macar 30 de secunde din grila de programe de Sarbatori.

INDICIU
"Avem o pista. De luni vom aborda acest subiect, pentru ca firmele nu lucreaza in aceasta perioada"
Adrian Teodorescu
ofiter de politie in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei Ilfov
DISPERARE
"M-am dus la Manastirea Antim, iar preotul mi-a zis sa ma rog pentru imbunarea autorilor accidentului, ca sa ne spuna unde se afla sotul meu"
Mariana Matei
sotia victimei

NEPUTINTA
Paul Militaru, unul dintre martorii cheie ai acestui caz, si-a schimbat declaratia data la politie. Politistii spun ca in prima faza acesta ar fi declarat ca victima era intinsa pe sosea, iar in cea de-a doua declaratie ca era sprijinita de parapet. Comisarul sef Marian Dinulescu ne-a declarat ca ceea ce s-a intamplat la data de 4 decembrie nu poate fi numit accident de circulatie, ci disparitie: "Eu nu ma pot pronunta ca a fost accident, pentru ca un accident rutier se cerceteaza de Politia Rutiera. Neexistand victima, cum se spune la noi, in limbaj judiciar, «nu e mortul». Nu e mortul, nu e accidentul. Din punctul meu de vedere, din ceea ce am in dosarul de disparitie tind sa cred ca asa este. Dar revin si spun ca nu am victima, nu e accident rutier", declara comisarul-sef Marian Dinulescu. Pentru ca a incercat sa sprijine politia, Paul Militaru a fost concediat imediat dupa incident, pe motiv ca firma de maxi taxi la care lucra, fara acte legale, a avut pierderi de aproximativ 6 milioane de lei vechi din cauza lui.

NELAMURIRI: INTREBARI PENTRU POLITISTII ILFOVENI
Urmare a articolului de presa "Disparut fara urma" aparut in cotidianul Jurnalul National, la 22 decembrie 2006, avand ca subiect disparitia domnului Aurica Matei (foto), din orasul Popesti-Leordeni, judetul Ilfov, Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov a trimis pe adresa redactiei un comunicat in care nu se specificau urmatoarele:
  • Data la care politistii au aflat identitatea victimei, intrand in posesia documentelor ramase la locul accidentului.
  • De unde stia sotia lui Aurica Matei faptul ca sotul ei fusese lovit de o masina.
  • Daca s-au dispus cercetarile asupra lucratorilor Politiei Popesti-Leordeni pentru a stabili daca se fac vinovati de neglijenta in serviciu.
  • Daca martorul Paul Militaru a anuntat echipajul din Glina la data de 4 decembrie, de ce procesul-verbal a fost facut abia a doua zi?
  • ×