x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Uber va testa livrarea de mâncare cu dronele

Uber va testa livrarea de mâncare cu dronele

13 Iun 2019   •   15:44
Uber va testa livrarea de mâncare cu dronele

Compania americană de ridesharing Uber Technologies Inc a anunţat că se pregăteşte să testeze livrarea de mâncare prin intermediul dronelor, un concept care va combina experienţa serviciului său Uber Eats cu ambiţiile sale în domeniul transportului aerian, transmite AFP. 

Cu prilejul propriului summit intitulat "Elevate", organizat la Washington, Uber a dezvăluit că a primit aprobarea autorităţilor pentru a testa livrarea de mâncare pentru clienţii reali în regiunea San Diego, sudul Californiei. Dronele nu vor livra direct mâncare clienţilor ci vor face livrări către anumite zone securizate, de unde cei care fac livrări pentru serviciul Uber Eats le vor recupera pentru a le duce clienţilor care au făcut comanda. 

"Uber este într-o poziţie unică pentru a răspunde acestei provocări pentru că dispunem de o reţea de restaurante şi de parteneri care fac livrări pentru Uber Eats precum şi de experienţa şi tehnologia în domeniul aerian a diviziei noastre Elevate, care lucrează printre altele la viitoarele taxiuri zburătoare", a explicat Luke Fischer, unul din responsabilii de la Uber Elevate. 

În viitor se intenţionează ca dronele să aterizeze pe automobilele garate aflate cât mai aproape de clientul final. Uber a pus la punct propriul sistem de control aerian, botezat Elevate Cloud Systems, care se va ocupa de dirijarea dronelor. 

Compania Uber a precizat că a efectuat deja un test preliminar cu un meniu de la McDonald's, intenţionând să extindă testele prin includerea altor restaurante până la finele anului. Chiar dacă această piaţă nu este deocamdată decât într-un stadiu incipient şi alte companii se lansează în livrare de colete sau mâncare prin intermediul dronelor. 

Tot miercuri, Uber a dezvăluit cel mai recent vehicul autonom al său, un model XC90 construit de Volvo, care potrivit Uber va fi un vehicul "complet autonom". În 2017, Uber a semnat un contract cu constructorul auto suedez Volvo pentru a produce zeci de mii de vehicule autonome. 

Uber operează în peste 70 de ţări. Pe lângă serviciile de ridesharing, operaţiunile sale includ închirierea de biciclete şi scutere precum şi livrarea de mâncare. Anul trecut, Uber a realizat venituri de 11,3 miliarde dolari. 

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara. În România, Uber are peste 450.000 de utilizatori, din care 350.000 în Bucureşti. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană. AGERPRES

×
Subiecte în articol: uber livrare mancare drone