x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ucigaşul tinerei japoneze, criminal în serie?

Ucigaşul tinerei japoneze, criminal în serie?

de Adriana Oprea-Popescu    |    23 Aug 2012   •   14:26
Ucigaşul tinerei japoneze, criminal în serie?

In continuarea cercetarilor in cauza privind uciderea studentei de nationalitate japoneza, procurorii Parchetului General au identificat aparatul foto apartinand victimei.

Anchetatorii au stabilit ca inculpatul Vlad Nicolae a vandut aparatul unei persoane, care a fost identificata si care l-a recunoscut ulterior pe inculpat ca fiind cel de la care l-a cumparat. Aparatul a fost ridicat de la aceasta persoana, fiind apoi recunoscut de catre parintii victimei (care au venit in Romania), ca apartinand fiicei lor.

Reamintim ca anchetatorii au identificat si telefonul mobil ce i-a apartinut victimei, acesta identificare ducand, de altfel, si la prinderea criminalului. Pentru ca la locul faptei au fost gasite probe biologice, procurorii de la Parchetul General au dispus efectuarea de expertize genetice.

Violuri si talharii

In seara zilei de 15.08.2012, Vlad Nicolae a ucis-o pe Yurika Masuno (20 ani), o studenta abia venita in Romania. Procurorii Parchetului General, care se ocupa acum de ancheta, au descoperit indicii potrivit carora inculpatul Vlad Nicolae este suspect in mai multe dosare. Prin urmare, prin rezolutiile din 22.08.2012, Procurorul General a dispus preluarea acestor cauze penale.

Astfel, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a fost preluat dosarul penal avand ca obiect comiterea infractiunilor de viol si talharie asupra a doua persoane vatamate, de sex feminin, S.M. si A.A.. Potrivit datelor din cauza, asupra celor doua victime, S.M. si A.A., s-au exercitat violente, prin constrangere, s-au intretinut relatii sexuale, ele fiind apoi deposedate de mai multe bunuri.

In ambele cauze, o persoana neidentificata a patruns, pe timp de noapte, in locuintele celor doua victime. In cazul lui S.M, infractorul a patruns in locuinta acesteia in data de 25.02.2012, orele 21:30, iar in cazul lui A.A. infractiunea s-a petrecut in data de Inca un omor1.03.2012, orele 20:30. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 1 Bucuresti au dispus, in ambele dosare, inceperea urmaririi penale in rem si, ulterior, conexarea cauzelor.

Parchetul General a preluat, de asemenea, si alte doua dosare penale aflate pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, ce au ca obiect comiterea infractiunilor de violare de domiciliu si talharie asupra persoanei vatamate de sex feminin M.M. si, respectiv, comiterea infractiunilor de violare de domiciliu, viol, talharie, lipsire de libertate asupra persoanei vatamate de sex feminin N.L. In primul caz, o persoana neidentificata a patruns in data de 29.04.2012, orele 03:00, in locuinta victimei M.M, a exercitat violente asupra acesteia si a deposedat-o de un telefon mobil. In cazul victimei N.L., dupa patrunderea in locuinta acesteia, in data de 7.03.2011 si exercitarea actelor de violenta, a intretinut acte sexuale cu aceasta prin constrangere si a deposedat-o de mai multe bunuri.


Inca un omor

Al cincilea dosar penal avandu-l ca posibil autor pe Vlad Nicolae e cel preluat de la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov, avand ca obiect comiterea infractiunii de omor si viol asupra victimei S.T.. Potrivit datelor cauzei, la 6.08.2012 victima S.T. a fost gasita decedata in locuinta sa, prezentand urme de agresiune sexuala. Autopsia efectuata a stabilit ca decesul a fost cauzat de o asfixie mecanica prin comprimare cervico - toracala.

Imediat dupa preluarea acestor cauze, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ au dispus efectuarea de expertize genetice (aflate acum in curs de efectuare) si audieri de persoane. Probele administrate pana in prezent au conturat existenta unor indicii temeinice in ceea ce priveste savarsirea faptelor de catre Vlad Nicolae.

Inculpatul, care nu a recunoscut ca a ucis-o pe studenta japoneza, se afla in arest preventiv pentru 29 zile, incepand cu data de 19.08.2012. Impotriva acestei masuri Vlad Nicolae a declarat recurs, ce urmeaza a fi judecat in cursul zilei de vineri, de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti.

×