x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea, în lacrimi după întâlnirea cu magistraţii: Este trist să vezi cum mulţi fac denunţuri frauduloase doar ca să scape

Udrea, în lacrimi după întâlnirea cu magistraţii: Este trist să vezi cum mulţi fac denunţuri frauduloase doar ca să scape

de Veronica Micu    |    25 Feb 2015   •   08:00
Udrea, în lacrimi după întâlnirea cu magistraţii: Este trist să vezi cum mulţi fac denunţuri frauduloase doar ca să scape
UPDATE 9:45 - Elena Udrea a declarat, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi, că este mândră de ceea ce a făcut în perioada în care a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

"Eu sunt mândră de ceea ce am realizat ca ministru. Este trist sa vezi cum o multime de oameni nu isi asuma ce au facut. Fiecare raspunde pentru ceea ce face. Multi sunt tentati sa faca denunturi frauduloase doar ca sa ramana in libertate. Pe de alta parte, dupa ce stai trei luni in arest si caracterele mai puternice cedeaza. Foarte multi prefera sa daca denunturi frauduloase doar ca sa scape. Niciodata n-as declara ceva mincinos. Stiam ca Dorin Cocos finanta campaniile PDL", a spus Elena Udrea.

Magistraţii Curţii Supreme au rămas în pronunţare în legătură cu cererea de arestare preventivă trimisă de DNA pe numele deputatului.
.....................................................

Elena Udrea a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde magistraţii vor judeca cererea de arestare preventivă trimisă de DNA pe numele fostului ministru în dosarul "Gala Bute". 

La sosirea la Curtea Supremă, Elena Udrea nu a vrut să dea declaraţii despre acuzaţiile care i se aduc. "Contează mult că mă susţin mulţi oameni, inclusiv fostul președinte, domnul Băsescu", a declarat Elena Udrea.

"Sunt deja arestată", le-a mai spus Udrea jurnaiştilor.

Procurorii DNA au trimis la Curtea Supremă propunerea de arestare preventivă a Elenei Udrea, la scurt timp după ce fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost audiat la DNA şi i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, în dosarul "Gala Bute".

Este pentru a doua oară când DNA cere magistraților arestarea Elenei Udrea.

Udrea a mai stat în arest, în perioada 11-17 februarie, în dosarul Microsoft, în care are acum impus arestul la domiciliu.

Cererea DNA privind încuviințarea arestării și începerii urmăririi penale în dosarul ''Gala Bute'', în care Elena Udrea este acuzată de trei infracțiuni de luare de mită, a fost aprobată luni de Plenul Camerei Deputaților.

Elena Udrea este în arest la domiciliu, măsură luată în cazul său în dosarul Microsoft.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft". În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Camera Deputaţilor a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul "Microsoft", cât şi în dosarul Gala Bute.


×