x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimele randuri ale lui Erbasu

Ultimele randuri ale lui Erbasu

03 Iul 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Jurnalul National va prezinta ultimele cuvinte scrise de Mihai Erbasu. In hartiile despre care se spune ca le-ar fi scris inaintea momentului fatal, Erbasu invoca mafia politica si umilinta.
ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU

Secretul mortii l-a luat cu el in mormant. Anchetatorii sunt siguri ca ceva l-a determinat pe Erbasu sa-si ia zilele. Ce l-a adus in starea aceea incat sa renunte la tot, nu vom afla, poate, niciodata. Enigma este adancita si de lipsa celei mai mari parti a primei scrisori predate de familie anchetatorilor. Pagina cu numarul 7 din aceasta scrisoare incepe in partea de sus cu o fraza inceputa in pagina anterioara, pagina ce ascunde, probabil, un continut plin de intelesuri, date, nume. Toate acestea fiind elemente care, sustine Elena Erbasu, au fost distruse.

Cand a fost scris al doilea bilet?

Tot Elena Erbasu este cea care a adus un al doilea bilet, care, conform unei adnotari pe prima pagina, ar fi fost scris la ora 3:00 si 30 de minute. Nu se stie insa daca in noaptea sinuciderii. Acest al doilea bilet a intrat in posesia anchetatorilor dupa o saptamana, atunci cand doamna Erbasu a fost audiata de procurorii Parchetului General. Si acesta contine afirmatia ca actul suicidal este doar vointa lui Erbasu, dar contine si cateva semale de alarma trase pentru familia sa. Aici, Erbasu arata ca sinuciderea sa a fost determinata de actiunile cuiva.

UMILINTA

"Sunt convins ca pentru voi este mai bine. Umilinta mafiei nu o mai puteam suporta. Poate dupa aceste alegeri locale va dispare sau se v-a diminua mafia politica"

DUSMANII

"Cu mine in viata as fi adus mai mult rau. Dusmanii si cei care mau determinat sa fac acest gest sper ca pe voi va lasa"

REGRET

"Nuti, Cristi, Alexandru si Nelu Sa stiti ca vam iubit si pentru mine totul ati fost voi si pentru mine veti fi pentru totdeauna"

Continutul cele doua scrisori lasate familiei

Primul bilet

Pagina 7 "Caracterul vostru de oameni cinstiti ei nu il accepta.
Nuti, Cristi, Alexandru si Nelu
Sa stiti ca vam iubit si pentru mine totul ati fost voi si pentru mine veti fi pentru totdeauna
Am luat aceasta hotarare, fin convins ca asa v-a fi mai bine, voi uniti, veti invince totul. Eu nu mai puteam, nu mai eream lasat
iubesc pe voi si pe Ana-Maria si Elena
Sint sigur ca va fi mai bine."

Pagina 8
"Sa nu va faceti probleme, asta a fost vointa mea si sunt convins ca pentru voi este mai bine
Umilinta mafiei nu o mai puteam suporta. Poate dupa aceste alegeri locale v-a dispare s-au se va diminua mafia politica.
Va iubesc
Va doresc unitate ca sa invingeti greutatile
P.S. Nu am facut rau la nimeni in viati, deacea mor linistit
Bine am facut"

Al doilea bilet

Pagina 1
Ora 3:00 si 30 de minute
"Aceasta a fost vointa mea.
Sa nu ma plangeti
Nu mai puteam suporta umilinta.
Am cautat sa analizez unde am gresit
Bunatatea si corectitudinea au fost greselile mari
La noi cu ele nu izbutesti
Nuti, Cristi, Alexandru si Nelu, va iubesc mult, mult.
Unitiva ca sa puteti voi sa existati si sa traiti."

Pagina 2
"Trebuie sa cresteti pe Elena, Ana-Maria si Oana. Cu mine in viata asi fi adus mai mult rau, Mihai
P.S. Dusmani si cei care mau determinat sa fac acest gest sper ca pe voi va lasa"

(n.r. - text reprodus cu ortografia originala)

Ambele scrisori au fost scrise de Erbasu

Expertiza grafologica a concluzionat ca scrisul de pe cele doua bilete denota ca Mihai Erbasu era deprimat. Potrivit raportului facut de experti, "defunctul prezenta semne nete de dezechilibru al personalitatii, sentimente de nesiguranta autoestimativa, precum si incapacitatea acestuia de a actiona sau reactiona in fata unor obstacole". Expertiza fizico-chimica a relevat ca biletele au fost scrise de Erbasu cu pixul albastru gasit de anchetatori in locuinta de la Snagov. In lipsa celorlalte pagini, biletele nu par, spun expertii, sa fi fost scrise sub amenintare. Mesajele sunt concentrate. Fraze scurte care se adreseaza in special familiei. Doar in post-scriptum-ul celui de-al doilea inscris spune ca cineva - "dusmanii" - l-au determinat sa-si puna capat vietii.
×
Subiecte în articol: observator erbasu