x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un american acuza - Storc bani de la investitori

Un american acuza - Storc bani de la investitori

16 Iun 2004   •   00:00

Unul din actionarii firmei American Romanian Company (ARC), George Bigelow, sustine intr-un interviu acordat pentru Jurnalul National ca puterea politica si economica ramane de partea oficialilor gorjeni acuzati de coruptie.

GABRIELA MLADIN

  • Jurnalul National: Ce s-a intamplat dupa ce a fost depusa plangerea?

    George Bigelow: Din martie, nici un contract nu a mai fost lasat sa ajunga catre ARC, atat in constructii cat si in minerit. Toate contractele cu Compania Nationala a Lignitului Oltenia care se aflau in desfasurare au fost oprite si nici un ban nu venea spre firma noastra, fara vreun motiv anume. S-au facut presiuni asupra tuturor celor cu care aveam legaturi, astfel incat acestia sa nu mai lucreze cu noi.

  • La ce va asteptati in continuare?

    Lucrurile se misca greu in Romania. Firma ARC a inlocuit administratorul pentru ca a gresit, CNLO nu a facut nimic si oficialii corupti inca supravegheaza contracte. In afara de Mischie, nimeni nu a fost suspendat pana la o investigatie. Puterea politica si economica ramane cu cei acuzati, iar coruptia si abuzul continua impotriva firmei noastre si a altora ce doresc sa faca afaceri in acea regiune. Oamenii aflati in pozitii ale puterii au reusit sa controleze o regiune care produce mai mult de 35% din energia electrica a tarii. O trateaza ca pe un domeniu personal, luand mita si storcand bani de la orice companie care doreste sa faca afaceri in zona lor.

  • Veti renunta la afacere pentru a parasi Romania?

    Daca autoritatile nu incep sa se ocupe de problema si sa suspende oamenii care sunt in discutie pana ce investigatiile vor fi incheiate, americanii vor contacta Ambasada si guvernarea Statelor Unite si vor depune o plangere si catre Uniunea Europeana despre aceasta coruptie. Vom recomanda tuturor sa ocoleasca Romania, pentru ca nu e un loc cinstit in care sa faci afaceri. Fara cooperare din partea guvernarii si fara sa vedem si pe altii interesati sa curete coruptia din judet si din tara, vom pleca si nu ne vom mai intoarce. Rezultatele ar insemna pierderi de milioane de dolari, de noi investitii. Vor lipsi noi slujbe pentru noi muncitori si o contributie economica importanta pentru comunitate. Americanii isi pot pierde investitia, dar romanii vor pierde mult mai mult.
  • ×
    Subiecte în articol: observator