x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un episcop catolic din România îi îndeamnă pe credincioşi să nu sărbătorească Halloween

Un episcop catolic din România îi îndeamnă pe credincioşi să nu sărbătorească Halloween

30 Oct 2014   •   15:46
Un episcop catolic din România îi îndeamnă pe credincioşi să nu sărbătorească Halloween

Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, îndeamnă, printr-un comunicat de presă, credincioşii să valorifice ziua de 1 noiembrie ca Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor şi să nu organizeze manifestări lipsite de sacralitate precum Halloween.

'Biserica, în toate timpurile a încercat să dea sens şi valoare vieţii. Rolul nostru, al preoţilor, şi al fiecărui creştin este de a propovădui Cuvântul făcut trup, de a propovădui Evanghelia în zilele noastre, ceea ce înseamnă iubire şi iertare, înţelegere şi bunăînvoire, pace şi binecuvântare,' se arată în comunicat, citat de Agerpres.

Episcopul Bercea aminteşte că Biserica Catolică, la 1 noiembrie, celebrează Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor, ocazie cu care îndeamnă pe toţi credincioşii să vorbească lumii despre valoarea acestei sărbătoriri 'care uneşte cerul cu pământul în rugăciune'.

'În contextul în care trăim, intră în societate tot mai mult anumite fenomene cu caracter lipsit de sacralitate precum 'haloween' - sărbătoare celtică. Vă îndemn să evitaţi organizarea altor evenimente precum cele cu dovleacul de halloween', a conchis episcopul greco-catolic.

×
Subiecte în articol: Halloween Virgil Bercea