x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un MIG 21 Lancer pierde în zbor rezervoarele de combustibil. Ce s-a întâmplat cu aeronava militară (VIDEO)

Un MIG 21 Lancer pierde în zbor rezervoarele de combustibil. Ce s-a întâmplat cu aeronava militară (VIDEO)

23 Oct 2014   •   12:37
Un MIG 21 Lancer pierde în zbor rezervoarele de combustibil. Ce s-a întâmplat cu aeronava militară (VIDEO)

Un avion militar MIG 21 Lancer, aparţinând bazei aeriene 71 din Câmpia Turzii, a rămas fără rezervoarele suplimentare de combustibil în timpul unui zbor de antrenament. Incidentul a avut loc marţi, deasupra unei zone nepopulate, nefiind înregistrate victime sau pagube materiale. După eveniment, toate aeronavele au fost consemnate la sol, pentru verificări.

“Marţi, 21 octombrie, în jurul orei 16.00, pe timpul executării unui zbor de antrenament, rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată. O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauza producerii incidentului de zbor”, se arată într-un comunicat de presă al MapN.

MApN a mai anunţat că militari ai Brigăzii 6 Operaţii Speciale "Mihai Viteazul" şi ai Brigăzii 173 Aeropurtată a Forţelor Terestre ale SUA participă, în perioada 21-24 octombrie, la exerciţii comune de pregătire, în cadrul unei operaţiuni aeropurtate desfăşurată în zona aerodromului de la Câmpia Turzii.

Peste 90 de parașutiști din Brigada 173 Aeropurtată a Forțelor Terestre ale SUA au început marți dimineață exerciții româno-americane în cadrul unei operațiuni aeropurtate desfășurată la Câmpia Turzii.

×