x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un milion de euro spaga

Un milion de euro spaga

15 Iul 2004   •   00:00

Seful Serviciului Asistenta Tehnica din cadrul Secretariatului Consiliului General al Minicipiului Bucuresti, Romulus Gheorghiu, este inclupat pentru trafic de influenta de un milion de euro. Procurorii anticoruptie au luat impotriva lui Gheorghiu masura preventiva a interzicerii de a parasi tara.

MIRUNA PASA

Romulus Gheorghiu este acuzat ca in perioada aprilie-iunie 2004 ar fi pretins unei persoane din Bucuresti un milion de euro spaga in schimbul careia a promis ca va obtine restituirea unui imobil din Sectorul 1 al Capitalei, Strada Maresal Averescu numarul 52, locul unde se afla acum Restaurantul Casa Taraneasca, al creatorului de moda Catalin Botezatu. Cererea de restituire fusese depusa la Comisia pentru aplicarea Legii 10/2001 din Primaria Capitalei inca din luna august 2001, dar nu primise nici un raspuns. Solicitantul era co-mostenitor al imobilului impreuna cu de alte opt persoane si facuse demersuri repetate la Comisia din Primarie pentru retrocedarea casei si a terenului aferent de 2.500 de metri patrati, evaluate la aproximativ 2 milioane de euro.

FILAT PENTRU LUNI. Dupa ce a depus cererea petitionarul a inceput sa se intalneasca cu Gheorghiu sperand intr-o rezolvare favorabila a dosarului sau. Vazand insa ca problema sa nu se rezolva in nici un fel, omul s-a dus la Parchetul Anticoruptie si l-a denuntat pe angajatul primariei care ii ceruse ca spaga jumatate din valoarea imobilului. Asa ca procurorii si specialistii au inceput sa-l monitorizeze pe Gheorghiu pas cu pas.

NEGOCIERI. Potrivit anchetatorilor, in ultimele patru luni angajatul primariei ar fi "negociat" reducerea spagii de la suma initiala la 400.000 de euro, ca sa-l mai linisteasca pe solicitantul deja nerabdator. Romulus Gheorghiu a fost luat la intrebari marti si ieri a fost confruntat cu denuntatorul. In urma anchetei, procurorii au pus in miscare actiunea penala, dar nu au cerut arestarea lui pentru ca angajatul primariei a suferit de curand un accident cerebral si are probleme cu inima. I-au interzis in schimb sa paraseasca tara si au declansat procedura pentru controlul averii lui Romulus Gheorghiu.

AMANARE SUSPECTA

Procurorii vor verifica si motivele pentru cererea de retrocedare a imobilului respectiv a fost amanata timp de trei ani. In aceasta perioada casa a fost subinchiriata creatorului de moda Catalin Botezatu. Firmele Amigo si ComAliment (firma lui Nicu Badea, presedintele Consiliului de Administratie de la clubul Dinamo) au incasat linistite chiriile de la creatorul de moda, in timp ce fostii proprietari asteptau sa li se dea casa inapoi. Catalin Botezatu ne-a declarat ieri ca este doar chirias si nu are vreo implicare in acest caz. Procurorii vor audia toate persoanele din Administratia Publica implicate in solutionarea cazului. Dosarul coruptiei din Primarie a fost deschis de fostul director executiv, Vasile Chirila, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru luare de mita. A urmat acum o luna arestarea Nelei Gangea, inspector principal la primarie.
×
Subiecte în articol: observator