x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou cutremur in Vrancea, in aceasta dimineata

Un nou cutremur in Vrancea, in aceasta dimineata

23 Mai 2015   •   09:44
Un nou cutremur in Vrancea, in aceasta dimineata

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineaţă, la ora locală 3,50, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, conform Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, citat de Agerpres.

Seismul a avut loc la o adâncime de 129 de kilometri. Localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (39 km), Râmnicu Sărat (48 km), Focşani (52 km), Târgu Secuiesc (52 şi km), Buzău (58 km).

În luna mai, au avut loc 13 cutremure, în zonele Vrancea, Muntenia şi Banat, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 3,4 grade pe scara Richter. Cel mai mare seism din România în acest an s-a produs în data de 29 martie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Conform datelor INFP, de la începutul anului 2015, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mişcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.  

×
Subiecte în articol: cutremur cutremur in vrancea