x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou val de infectări în România. Crește și numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19

Un nou val de infectări în România. Crește și numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19

15 Sep 2020   •   13:36
Un nou val de infectări în România. Crește și numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19
Sursa foto: Hepta

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat, astăzi, ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. În ultimele 24 de ore, 51 de pacienți infectați cu COVID-19 au murit în spitalele din țară.

Până astăzi, 15 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 105.298 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

Creșterea numărului de persoane declarate vindecate față de ziua precedentă este înregistrată ca urmare a actualizării aplicației ALERTE.MS și include persoanele confirmate pozitiv pe perioada pandemiei COVID-19, care nu au fost internate în unități spitalicești (persoane aflate în izolare, beneficiari din centrele rezidențiale pentru vârstnici, respectiv personalul medical din astfel de centre), dar care au fost declarate vindecate după perioada de 14 zile, conform protocoalelor în vigoare. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.111 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 591 persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 4.236 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

×
Subiecte în articol: coronavirus