x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un român a perturbat predica de Anul Nou a Papei

Un român a perturbat predica de Anul Nou a Papei

01 Ian 2013   •   18:53
Un român a perturbat predica de Anul Nou a Papei

Un bărbat cu cetăţenie română a intenţionat să perturbe predica ţinută marţi de Papa Benedict al XVI-lea în prima zi a Anului Nou, întinzând pe una din colonadele din jurul pieţei Sfântul Petru un banner cu mesajul 'Opriţi terorismul!', scrie realitatea.net

Bărbatul, Iulian Jugărean, a escaladat o colonadă de pe marginea pieţei, iar mai mulţi ofiţeri de poliţie italieni au încercat să îl convingă verbal să coboare. Protestul românului nu a părut să îl deranjeze pe Suveranul Pontif, care şi-a continuat predica, scrie Agerpres.ro.

Jugărean (45 de ani) nu este la prima acţiune de acest fel. În prima zi a Crăciunului, el a fost blocat în timp ce încerca să întrerupă slujba oficiată de Papă. Mai mult, în anul 2011, Iulian Jugărean a incendiat un exemplar al Bibliei în Piaţa Sfântul Petru.

În predica sa oficiată marţi, Papa Benedict al XVI-lea s-a declarat convins că pacea va predomina în 2013, în ciuda inegalităţii, a terorismului şi a "capitalismului financiar nereglementat" care afectează astăzi lumea.

Benedict al XVI-lea a oficiat marţi slujba de Anul Nou la Bazilica Sfântul Petru, de ziua mondială a păcii, pe care Biserica Catolică o celebrează în fiecare an la 1 ianuarie. În rândurile din faţă s-au aflat diplomaţii acreditaţi la Sfântul Scaun, care săptămâna viitoare vor asista la discursul anual al papei despre dificultăţile săracilor lumii şi despre regiunile afectate de război.

Papa s-a referit la "focarele de tensiune şi de confruntare provocate de inegalitatea tot mai mare dintre bogaţi şi săraci şi de predominanţa mentalităţii egoiste şi individualiste, care este de asemenea una din manifestările capitalismului financiar nereglementat".

×