x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un ucrainean a cules ciuperci şi s-a trezit în România

Un ucrainean a cules ciuperci şi s-a trezit în România

15 Iul 2009   •   00:00

Un cetăţean ucrainean, care suferă de afecţiuni psihice, a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, declarând că, în timp ce culegea ciuperci, a intrat, fără să-şi dea seama, pe teritoriul ţării noastre şi s-a rătăcit.



Potrivit unui comunicat transmis presei de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, un agent de poliţie de la Postul Cămârzana a depistat un cetăţean care vorbea limba ucraineană şi nu avea asupra sa niciun document de identitate. Persoana a fost preluată de poliţiştii de frontieră, informează Agerpres.

În urma verificărilor efectuate în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene s-a stabilit că persoana se numeşte Karlovici H., are 45 de ani şi este cetăţean ucrainean.

Bărbatul a declarat că, în cursul zilei de luni, a pornit de acasă cu intenţia de a culege ciuperci şi, odată ajuns în apropierea frontierei cu România, s-a rătăcit, intrând ilegal pe teritoriul statului nostru.

Cetăţeanului ucrainean i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Marţi seara, autorităţile ucrainene le-au prezentat poliţiştilor de frontieră sătmăreni un document din care reiese că persoana respectivă suferă de afecţiuni psihice.

Karlovici H. a fost predat autorităţilor din ţara vecină, în baza acordului de readmisie.

×
Subiecte în articol: observator