x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unda verde pentru tiruri

Unda verde pentru tiruri

11 Mar 2005   •   00:00

Ieri, Autoritatea Nationala a Vamilor a emis Ordinul nr. 344 din 11.03.2005, prin care ANV, in colaborare cu asociatiile Internationale ale Transportatorilor Rutieri au pus la punct un program pentru fluidizarea traficului la frontierele Romaniei cu Bulgaria si Ungaria.

Programul presupune ca pe fluxurile de intrare/iesire in/din tara, pentru mijloacele de transport inmatriculate in Romania si in strainatate, care circula pe relatia Bulgaria - Romania - Ungaria, si invers, sa fie create culoare separate de prelucrare a operatiunilor efectuate sub acoperirea carnetelor tir, denumite "culoare verzi". Scopul a fost acela de a eli-mina formalitatile vamale excesive din birourile vamale de la frontierele cu Bulgaria si Ungaria. In cadrul acestor culoare verzi, carnetele Tir, ca documente vamale de tranzit, vor fi prezentate de catre transportatori, in calitate de titulari de tranzit, personalului vamal special desemnat, care are obligatia de a efectua cu maxima operativitate controlul mijloacelor de transport respective. (Eduard Pascu)

COZI
Masura este mai mult decat binevenita. Soferii de tir care ieri se aflau in Vama Chitila ne-au declarat la unison: "Acest lucru trebuia sa se faca mai demult, dar este bine si acum. Asta iarna am stat la niste cozi imense fiindca nu existau aceste «culoare verzi», asa cum exista in toate tarile din UE. Speram ca astfel vom intra si noi in randul tarilor civilizate".

×
Subiecte în articol: observator