x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unde mergem in week-end. Primaria Bucuresti organizeaza concerte de colinde si muzica populara pe esplanada de la Universitate

Unde mergem in week-end. Primaria Bucuresti organizeaza concerte de colinde si muzica populara pe esplanada de la Universitate

14 Dec 2012   •   18:11
Unde mergem in week-end. Primaria Bucuresti organizeaza concerte de colinde si muzica populara pe esplanada de la Universitate
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Primaria Municipiului Bucuresti, prin CreArT – Centrul de Creatie, Arta si Traditie, organizeaza, in acest weekend, in spatiul pietonal de la Universitate, o serie de spectacole sustinute de ansambluri de muzica populara, grupuri de copii, grupuri de colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri. Intrarea este gratuita.

In cadrul Bucharest Christmas Market, mesterii populari ofera obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale. Nu lipsesc nici obiectele si podoabele specifice Craciunului, precum globurile pictate manual, coronitele din crengute de brad, ghirlandele si lumanarile parfumate.

Targul ofera doritorilor si produse gastronomice traditionale, turta dulce, cozonaci, prajituri, magiun, miere si produse apicole, carnati, toba, pastrama etc.

Diverse specialitati pot fi cumparate si de la cele doua trasuri prezente acolo, similare celor din marile targuri europene. Produsele pot fi gustate alaturi de vin fiert, servit in cani speciale, pe care vizitatorii le pot lua acasa drept suvenir.

Copiii sunt asteptati sa descopere povestile din Casa lui Mos Craciun. Zane, spiridusi si alte personaje dragi lor vor crea o atmosfera magica, in care cei mici vor recita Mosului poezii, vor desena si colora.

Sambata seara vor fi organizate si concerte de muzica populara si colinde. Iata mai jos programul:

- 16:40 – 16:55 Gabriel Capota;
- 17:00 – 17:25 Grupul de colindatori „Germisara”din Hunedoara;
- 17:30 – 17:55 Marioara Man Gheorghe si grupul de copii „Mladite ilfovene”;
- 18:00 – 18:25 Grupul de colindatori „Botiza” din Maramures;
- 18:30 – 18:55 Grupul de colindatori din Sarighiol, Tulcea;
- 19:00 – 19:30 Ansamblul „Carpati” al Casei de Cultura Tudor Musatescu, Campulung Muscel;
- 19:35 – 20:05 Marius Ciprian Pop si orchestra „Ceterasii”;
- 20:10 – 21:00 Ansamblul „Timisul” din Timisoara, cu Nicoleta Voica.

Duminica se vor organiza scenete si programe de colinde si muzica populara. Iata mai jos programul:

- 16:10 – 16:55 Teatrul Libelula;
- 17:00 – 17:30 Grupul de colindatori din Giurgiu;
- 17:35 – 18:05 Ceata lu’Vurtejanu;
- 18:10 – 18:40 Grupul de colindatori „Tufesti”, Braila;
- 18:45 – 19:15 Ansamblul de datini si obiceiuri „Roua” din Closani, Gorj;
- 19:20 – 20:00 Nicolae si Tudor Furdui Iancu cu grupul folcloric „Crai Nou”, Alba Iulia;
- 20:05 – 21:00 Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava, cu Laura Lavric.

Tot in week-end este organizat "Bazarul cu Lucruri Gratis – imbogateste-te daruind". Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti invita bucurestenii la Bazarul cu Lucruri Gratis, care se va desfasura la Centrul de ingrijire si educatie timpurie La Bunici, in incinta fostului spital Caritas, str. Maximilian Popper, nr. 1 A, sector 3. Bazarul are loc sambata, intre orele 12-17.

In cadrul acestui eveniment, bucurestenii vor putea aduce obiectele pe care nu le mai folosesc si isi vor putea alege complet gratuit orice lucru de care au nevoie si care a fost adus de alte persoane.

Bazarul, organizat cu ajutorul voluntarilor, este o intalnire a comunitatii locale in care participantii aduc si ofera complet gratuit produse in stare de functionare, servicii, jocuri, carti si orice alte lucruri care pot fi impartasite intr-o comunitate. Intregul proces se va derula fara bani, schimburi sau negocieri.

In cadrul bazarului va fi amenajat un punct de colectare de imbracaminte pentru oamenii strazii, unde bucurestenii pot aduce hainele si incaltamintea pe care nu le mai utilizeaza. 

×