x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Uniunea europeană - Convorbiri mai ieftine la Roaming

Uniunea europeană - Convorbiri mai ieftine la Roaming

de Alexandru Radescu    |    30 Aug 2008   •   00:00

Persoanele care călătoresc în spaţiul UE vor plăti de astăzi tarife mai mici la convorbirile în roaming. Operatorii Orange şi Cosmote reduc tarifele de roaming la nivelul impus de Comisia Europeană, preţul pentru apelurile către statele din UE fiind de 0,46 euro/minut, iar pentru cele primite, de 0,22 euro/minut.



Persoanele care călătoresc în spaţiul UE vor plăti de astăzi tarife mai mici la convorbirile în roaming. Operatorii Orange şi Cosmote reduc tarifele de roaming la nivelul impus de Comisia Europeană, preţul pentru apelurile către statele din UE fiind de 0,46 euro/minut, iar pentru cele primite, de 0,22 euro/minut. Vodafone a modificat preţurile de la 18 august, tarifele fiind fără TVA.  În prezent, tariful practicat de operatori la apelurile către statele UE este de 0,49 euro/minut, iar pentru cele primite, de 0,24 euro/minut, la care se adaugă TVA.

Această nouă reducere a preţurilor pentru convorbirile în roaming face parte dintr-un plan pe termen lung al CE. Ultima fază a reducerilor se va petrece la 30 august 2009, cînd tarifele trebuie să ajungă la 0,43 euro/min., respectiv 0,19 euro/min.

Aceste reduceri nu se aplică la traficul de date (inclusiv SMS), un subiect separat în politica telecom a UE.

×
Subiecte în articol: observator