x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Cazul Caracal. Complicele lui Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv

UPDATE Cazul Caracal. Complicele lui Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv

28 Noi 2019   •   16:05
UPDATE Cazul Caracal. Complicele lui Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis astăzi arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ştefan Risipiceanu, complicele lui Gheorghe Dincă, acuzat că ar fi agresat-o sexual pe Luiza Melencu. Decizia poate fi atacată cu apel.

"Inculpatul a intrat în atenţia DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la Structura centrală, iar în acest moment vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta", a anunţat procurorul şef adjunct DIICOT, Giorgiana Hosu.

La data de 14 aprilie, în jurul orelor 12,00, după ce Gheorghe Dincă a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe Luiza Mihaela Melencu, care aştepta o mașină de ocazie în Caracal. Apoi a transportat-o la domiciliul său cu scopul de a o viola, însă a fost surprins de către vecinul său, Ștefan Risipiceanu. Acesta a intrat pe neașteptate în curte, unde a observat victima sechestrată în mașină.

Procurorul-şef adjunct al DIICOT a precizat că acesta făcea parte din anturajul lui Gheorghe Dincă şi era folosit de acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie.
"La explicaţiile oferite de către Gheorghe Dincă, în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreţine relaţii sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să îi permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Luiza Melencu. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, Gheorghe Dincă a fost de acord. Astfel, în aceeaşi zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violenţă fizică şi verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate", a spus procurorul-şef adjunct.

Giorgiana Hosu a menţionat că bărbatul reţinut în cursul zilei de miercuri, autor al infracţiunii de viol în formă agravată, este o persoană fără ocupaţie, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil, este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

"Acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nicio conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT. De asemenea, până în acest moment, nu există niciun indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participaţie la comiterea infracţiunilor reţinute deja în sarcina lui Gheorghe Dincă", a susţinut magistratul.

AGERPRES

 

Bărbatul acuzat că i-ar fi fost complice lui Gheorghe Dincă şi că ar fi violat-o pe Luiza Melencu este acum în faţa judecătorilor. Ştefan Risipiceanu, vecinul lui Dinca, a stat cinci luni sub nasul anchetatorilor, care susţin acum că probele ADN îl incimineaza, scrie Antena 3

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de Antena 3, Ștefan Risipiceanu nu recunoaște fapta și pe data de 6 noiembrie, Dincă a declarat că Risipiceanu a săvârșit fapta de viol cu el.

La ora 16:00 îi expiră lui Risipiceanu ordonanța de reținere. Dacă Instanța nu se pronunță până la această oră, suspectul va fi lăsat în libertate.

×