x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE S-a deschis Vama Borș, ca urmare a aglomerației de la Vama Nădlac

UPDATE S-a deschis Vama Borș, ca urmare a aglomerației de la Vama Nădlac

16 Mai 2020   •   19:00
UPDATE S-a deschis Vama Borș, ca urmare a aglomerației de la Vama Nădlac

Autoritățile române și maghiare au decis, sâmbătă, să permită formalitățile de trecere a frontierei și în Vama Borș, ca urmare a aglomerației din Vama Nădlac I.

Potrivit Poliției de Frontieră, pentru fluidizarea traficului la granița dintre România și Ungaria, Poliția de Frontieră Română a contactat autoritățile de frontieră din Ungaria pentru a permite cetățenilor români tranzitarea Ungariei și efectuarea formalităților de frontieră atât pe sensul de ieșire din România, cât și pe sensul de intrare în țară și prin PTF Borș – județul Bihor, în intervalul 7.00-1.00 (ora României).

Până acum, autoritățile maghiare permiteau tranzitarea propriului teritoriu, pe culoarul special deschis doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, deschis între orele 7.00-1.00 (ora României).

Circa 200 de oameni s-au revoltat la Vama Nădlac, după ce au stat câte opt ore în şir la coadă. Aceştia i-au îmbrâncit pe jandarmii chemaţi să menţină ordinea.

Aglomerația s-a format la intrarea în țară deoarece, în continuare, în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime şi aeroportuare) se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică.

În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Din 15 mai, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolării la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi, arată Poliția de Frontieră.

 

UPDATE1 Circa 200 de oameni s-au revoltat, sâmbătă, la Vama Nădlac, după ce au stat ore în şir la coadă, pe ambele sensuri de trecere a frontierei. Aceştia i-au îmbrâncit pe jandarmii chemaţi să menţină ordinea.

Ei au strigat: „Hoţii!”, „Lăsaţi maşinile să treacă” şi au cântat imnul României.

Câteva persoane au vrut să intre în România ca pietoni, însă au renunţat când au văzut jandarmii.

La vamă s-au format cozi de peste 8 kilometri. Potrivit şoferilor, la ieşirea din ţară timpul de aşteptare este de 5 ore, iar la intrare este de peste 7 ore.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Cozi de peste opt kilometri s-au format, sâmbătă, la Vama Nădlac, județul Arad, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară. 

Sute de mașini aşteaptă mai mult de 5 ore să intre sau să iasă din ţară pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac. Cozile formate depășesc opt kilometri.

„Timpi de așteptare din cauza anchetei epidemiologice efectuate la intrarea în țară. Pe sensul de ieșire din România: valori mari de trafic și verificări amănunțite ale autorităților de frontieră ungare”, se arată pe site-ul Poliției de Frontieră.

Conforma acestuia, sunt 7 artere pe sensul de intrare și 5 pe cel de ieșire.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vama nadlac