x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ursaru şi complicii “dau cu subsemnatul”

Ursaru şi complicii “dau cu subsemnatul”

de Dorian Cobuz    |    Petru Zoltan    |    26 Iun 2009   •   00:00
Ursaru şi complicii “dau cu subsemnatul”
Sursa foto: Jurnalul foto/

Poliţia Capitalei i-a reţinut ieri pe Aurel Ursaru şi pe alţi trei complici ai săi pentru cercetări în legătură cu două dintre cazurile de escrocherii despre care aţi citit în Jurnalul Naţional.



După mai mult de trei luni de la apariţia anchetei noastre "Furaţi cu notaru'", poliţiştii i-au luat la bani mărunţi pe membrii reţelei şi chiar au făcut Parchetului o propunere în vederea arestării acestora. O reţea al cărei lider este Aurel Ursaru (33 de ani) a reuşit să pună mâna pe mai multe locuinţe ale unor pensionari din Bucureşti. Membrii reţelei au reuşit să-şi facă, prin înşelătorie sau fals, mandate de reprezentare a victimelor şi să pună astfel mâna pe casele bătrânilor.

Poliţiştii i-au luat la întrebări pe patru dintre membrii reţelei - Aurel Ursaru, Vasile Grigore şi fiul său, Costel Grigore, dar şi pe un al patrulea complice, identificat pe parcursul anchetei. Aceştia sunt verificaţi cu privire la obţinerea unui document notarial de reprezentare a victimei Mariţa Niculaec după ce s-au prezentat la un birou notarial, în 2006, însoţiţi de o altă persoană care a declarat în fals că ar fi titulara apartamentului.

Cu pretextul că o duc la muncă într-o localitate din judeţul Ilfov, Mariţa Niculeac a fost mutată din propria casă. Când s-a întors în Bucureşti, femeia a aflat că apartamentul său ar fi fost vândut către Costel Grigore. Tatăl lui Costel Grigore a cumpărat de la Aurel Ursaru un alt apartament, în 2006, pe baza unui document notarial obţinut cu ajutorul unui notar care în fals s-a făcut că nu observă că bătrânul nu are o stare de sănătate firească.

Este vorba despre Nicolae Miron, care avea din 1995 o hotărâre judecătorească de punere sub interdicţie din cauza stării de sănătate, respectiv nu avea calitatea pentru a semna documente legale. Faptul că Nicolae Miron a fost pus sub interdicţie de fiica sa, Daniela Miron, nu era un mister pentru Aurel Ursaru, care în cursul anului 2005 a făcut mai multe demersuri pentru a ridica această interdicţie.

Poliţiştii îi acuză de altfel pe cei patru că nu au declarat corect sumele la care s-au făcut aceste tranzacţii.

ANCHETA SE EXTINDE
După cum ne-a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, anchetatorii au motive să creadă că, după interogarea celor patru complici, cercetările vor fi extinse şi la alte cazuri şi persoane. Deloc surprinzător. După cum aţi citit în Jurnalul Naţional, ancheta noastră jurnalistică a dovedit că respectivii complici, la care se adaugă şi Mihaela Crăciun, şi-au dat mâna şi în alte cazuri asemănătoare.

Avocatul lui Aurel Ursaru, Petre Daniel Costel, este semnatarul unui precontract de vânzare-cumpărare pentru o casă în Strada Tony Bulandra. Casa a aparţinut lui Iulian Ionescu, un bătrân de 67 de ani. Pentru că se temea că ar putea fi înşelat, bătrânul şi-a lăsat documentele originale ale proprietăţii în păstrare la nişte rude, care ar fi trebuit să şi moştenească locuinţa.

Pe nepusă masă, în aprilie 2006, bătrânul Ionescu s-ar fi prezentat la notariat, împreună cu Mihaela Crăciun, pe care o mandatează să se ocupe de vânzarea locuinţei. Aurel Ursaru şi Marin Florian depun mărturie în faţa notarului că bătrânul prezent este chiar Iulian Ionescu. O expertiză tehnică dovedeşte însă negru pe alb că semnătura nu-i aparţine victimei.

×
Subiecte în articol: observator ursaru aurel ursaru