x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaccinul împotriva Omicron, în primăvara anului viitor. Declarația Pfizer

Vaccinul împotriva Omicron, în primăvara anului viitor. Declarația Pfizer

28 Dec 2021   •   16:00
Vaccinul împotriva Omicron, în primăvara anului viitor. Declarația Pfizer

Compania farmaceutică Pfizer confirmă că vaccinul adaptat la varianta Omicron va fi disponibil în primăvara anului viitor.

Într-un interviu publicat marți de „Blick”, citat în presa italiană, Sabine Bruckner, șefa Pfizer Elveția, spune că grupul farmaceutic lucrează pe două fronturi: studiază eficacitatea vaccinului actual împotriva variantelor care apar și, simultan, lucrează la o nouă versiune a vaccinului.

Ceea ce se știe acum este că, după doza booster, protecția împotriva bolii cauzate de varianta Omicron este de 25 de ori mai mare la adulți. Prin urmare, a treia doză are un sens - în special pentru a proteja împotriva unei evoluții severe a bolii, a spus Bruckner.

Între timp, un studiu coordonat de Universitatea din Köln susține că administrarea celei de-a treia doze de vaccin conferă o protecție împotriva variantei Omicron comparabilă cu cea obținută cu două doze împotriva versiunii originale a virusului SARS-CoV-2.

Și Moderna a anunțat, în urmă cu o săptămână, că va începe să lucreze din ianuarie la o adaptare a vaccinului său împotriva Omicron. Vicepreşedintele Moderna, Dan Staner, spunea că, dacă rezultatele vor fi bune, va fi nevoie de câteva luni până când serul va fi disponibil.

(sursa: Mediafax)

×