x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valeriu Gheorghiță, despre miocardita după vaccinare la grupa de vârstă 5-11 ani

Valeriu Gheorghiță, despre miocardita după vaccinare la grupa de vârstă 5-11 ani

13 Ian 2022   •   17:58
Valeriu Gheorghiță, despre miocardita după vaccinare la grupa de vârstă 5-11 ani

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, spune că riscul de miocardită după vaccinarea copiilor este mai mic la grupa de vârstă 5-11 ani decât la cea de peste 12 ani.

„În SUA sunt în momentul de față peste 37 de milioane de doze administrate la grupa de vârstă 5-11 ani. Știu că principala temere era legată de riscul de miocardită, care se pare că este mult mai redus decât la grupa de vârstă 12-18 ani. Practic, rata de apariție a miocardiei la grupa 5-11 ani a fost de două cazuri la un milion de doze administrate, în mod deosebit după doza 2, față de grupa de vârstă de peste 12 ani care era de aproape 10 ori mai mult, iar din acest punct de vedere avem date suplimentare care ne arată că vaccinurile împotriva Covid-19 au eficiență de 91% în prevenirea acelor cazuri de sindroame inflamatorii multisistemice pediatrice”, a spus joi Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că la grupa de vârstă 12-15 ani, unde campania de vaccinare a început în iunie, rata de acoperire este de 16-17%.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că vaccinarea pentru grupa de vârstă 5 - 11 ani începe în 26 ianuarie 2022.

 

×