x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vanzare incerta - La cine ajunge Castelul Bran?

Vanzare incerta - La cine ajunge Castelul Bran?

06 Ian 2007   •   00:00
Vanzare incerta  -  La cine ajunge Castelul Bran?

esi termenul-limita prevazut in oferta de vanzare a Castelului Bran catre Consiliul Judetean Brasov expira luni, 8 ianuarie, presedintele CJ Brasov a anuntat ca va face o conferinta de presa pe aceasta tema abia marti.

Desi termenul-limita prevazut in oferta de vanzare a Castelului Bran catre Consiliul Judetean Brasov expira luni, 8 ianuarie, presedintele CJ Brasov a anuntat ca va face o conferinta de presa pe aceasta tema abia marti.

Avocatul Corin Trandafir, reprezentantul proprietarilor Castelului Bran, a precizat pentru Radio Romania ca spera ca pana la acea data sa primeasca un raspuns si ca va lansa o propunere de vanzare si catre Ministerul Culturii imediat ce va primi un raspuns de la CJ Brasov. "Ministerul Culturii are un drept de preemtiune, ce este dat de Legea privind restituirea imobilelor nationalizate. Daca raspunsul este pozitiv din partea Consiliului Judetean, vom sti la ce pret ar putea avea loc tranzactia, vom formula o propunere la acel pret Ministerului Culturii, urmand ca Ministerul Culturii sa decida intr-un fel sau altul", a mai declarat Trandafir.

La doar sapte luni de la retrocedare, proprietarii Castelului Bran, urmasii principesei Ileana, fiica Reginei Maria, sunt dispusi sa vanda, pentru 60 de milioane de euro, acest obiectiv istoric din secolul al XIV-lea, una dintre principalele atractii turistice ale Romaniei. Tranzactia se anunta a fi valoarea cea mai importanta pe piata imobiliara din Romania ultimilor 17 ani.

×
Subiecte în articol: observator