x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă: NINGE la munte! Vezi IMAGINI LIVE de pe pârtiile din România, pe webcam jurnalul.ro

Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă: NINGE la munte! Vezi IMAGINI LIVE de pe pârtiile din România, pe webcam jurnalul.ro

25 Noi 2013   •   08:57
Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă: NINGE la munte! Vezi IMAGINI LIVE de pe pârtiile din România, pe webcam jurnalul.ro

Veste bună pentru cei care vor să meargă zilele acestea la munte. Iubitorii sporturilor de iarnă pot spera că ninsorile anunţate pentru aceste zile, în zona montană, vor depune un strat de zăpadă suficient pentru a le ofri condiţii optime pentru alunecarea pe pârtii.

De luni dimineața a început să ningă în zonele montane ale județului Harghita, iar stratul de zăpadă frământată este de până la doi centimetri pe anumite tronsoane de pe DN13B, Praid-Gheorgheni, în zona vârfului Bucin, DN12C, în zona Lacu Roșu și de pe DN 15 Toplița-Borsec. De asemenea, ninge și pe DN 13 A, Miercurea Ciuc-Odorhei, în zona vârfului Harghita. În toate sectoarele din zona de munte drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant.

De asemenea, a început să ningă viscolit și în stațiunea Băile Harghita, fără a se înregistra, deocamdată, probleme deosebite.

Puteti urmari imagini live cu starea partiilor de schi pe webcam jurnalul.ro

Administraţia Naţională de Meteoerologie a emis o informare meteorologică de răcire accentuată, ninsori şi intensificări ale vântului. Potrivit meteorologilor, informarea este valabilă în intervalul 25 noiembrie, ora 02:00 – 28 noiembrie, ora 08:00.

În intervalul menţionat, vremea se va răci accentuat, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scăzute valori, în jurul a -10 grade Celsius în estul Transilvaniei.

În a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni 25 noiembrie, precipitaţiile  se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în toate masivele montane, iar pe parcursul zilei de luni şi în regiunile vestice, nordice şi centrale. În Carpaţii Meridionali şi Orientali, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp. La munte şi trecător în nordul Moldovei viteza vântului la rafală va depăşi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, cu precădere în cele estice şi sud-estice, unde se vor atinge 55-65 km/h.

Potrivit ANM, marţi 26 noiembrie şi miercuri 27 noiembrie va mai ninge în sud-vestul şi local în sudul  ţării.

×