x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VEȘTI pentru persoanele nevaccinate anti COVID-19 înaintea Sărbătorilor de Iarnă. Explicațiile lui Alexandru Rafila

VEȘTI pentru persoanele nevaccinate anti COVID-19 înaintea Sărbătorilor de Iarnă. Explicațiile lui Alexandru Rafila

02 Dec 2021   •   14:10
VEȘTI pentru persoanele nevaccinate anti COVID-19 înaintea Sărbătorilor de Iarnă. Explicațiile lui Alexandru Rafila
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila spune că a văzut, în această perioadă, oameni lipsiți de responsabilitate, care se înghesuiau la concert sau la manifestări în aer lliber, astfel că discuția despre eliminarea obligativității certificatului verde la intrarea în magazine nu a fost încă discutată.

Întrebat dacă va fi eliminată obligativitatea prezentării certificatului anti COVID-19 la intrarea în magazine, în această perioadă, pentru că urmează sărbătorile și oamenii au nevoie să meargă să își facă toate cumpărăturile, Alexandru Rafila a spus că are alte îngrijorări în privința aceasta.

„O să vedem care este situația. Îngrijorarea mea, și trebuie să discutăm dacă vrem să fim corecți, este că dumneavoastră discutați despre certificat, eu discut despre comportamentul lipsit de responsabilitate al unor oameni. Am văzut concerte la care oamenii se înghesuiau, nu purtau mască, am văzut manifestări în aer liber la care oamenii nu purtau mască și lucrul acesta nu este în regulă. Faptul că scade incidența nu trebuie să ne facă să lăsăm garda jos și pentru lucrul acesta trebuie să lucrăm cu toții”, a spus ministrul Sănătății.

În prezent este permis accesul fără certificat de vaccinare doar în farmacii și magazinele alimentare cu acces direct. 

×
Subiecte în articol: certificat COVID alexandru rafila