x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, acuzat de ucidere din culpă şi falsificarea probelor

Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, acuzat de ucidere din culpă şi falsificarea probelor

24 Oct 2013   •   15:44
Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, acuzat de ucidere din culpă şi falsificarea probelor

Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, cel care a provocat un accident soldat cu decesul unei persoane, este urmărit penal pentru cinci infracţiuni, printre care ucidere din culpă, în acest caz fiind cercetat şi un medic de la Spitalul Judeţean, care ar fi încercat să falsifice probele pentru alcoolemie, potrivit antena3.ro

De asemenea, Marius Oprescu este acuzat şi pentru sustragerea la recoltarea probelor. Oprescu ar fi încercat muşamalizarea accidentului şi ar fi cerut unui doctor schimbarea probelor de sânge.

Doctorul, urmărit penal pentrui favorizarea infractorului

Anchetatorii au suspiciuni că probele cu sângele victimei, recoltate după accident, au fost schimbate în spital.

Marius Oprescu, de 35 ani, din municipiul Slatina, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, a fost implicat, în noaptea de joi spre vineri, într-un accident de circulaţie soldat cu patru victime. Accidentul s-a produs pe Drumul Judeţean 677 în satul Criva.
 
La un moment dat, şoferul a intrat în coliziune frontală cu partea din spate a unei căruţe nesemnalizate corespunzător, care circula în faţa sa. Bărbatul de etnie romă rănit în accident a murit la spital, după trei săptămâni.  Presa locală a scris că şeful Poliţiei Olt, Cătălin Florescu, este prieten cu vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

×