x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (VIDEO AMEȚITOR) Dornic de faimă, un ROMÂN s-a filmat escaladând una dintre cele mai înalte structuri din țară (280m)

(VIDEO AMEȚITOR) Dornic de faimă, un ROMÂN s-a filmat escaladând una dintre cele mai înalte structuri din țară (280m)

27 Noi 2014   •   21:14
(VIDEO AMEȚITOR) Dornic de faimă, un ROMÂN s-a filmat escaladând una dintre cele mai înalte structuri din țară (280m)

CET Pitești Sud este una dintre cele mai impunatoare termice în România, cu un coș de fum înalt de 280 metri care se întinde spre cer. Cu alte cuvinte, mană cerească pentru tot felul de alpiniști autohtoni dornici de senzații tari.

În video de mai jos, care a primit peste 140.000 de vizualizări în câteva ore, îndrăznețul alpinist Flaviu Cernescu escaladează coșul masiv fără a utiliza frânghii sau unelte de securitate. Pericolul inerent este clar încă de la început, când Cernescu trebuie să se bazeze pe un cablu electric subțire pentru a se ridica. "Ține cablul? Sper că ține," și-a manifestat temerile Cernescu.

În timp ce o mare parte a escaladării constă în urcarea unei scări metalice, alpinistul este rar în siguranță. Cernescu subliniază că de la 21m la 275m nu există nici cușcă de protecție sau loc de odihnă. Apoi, în ultimii cinci metri, el spune că scara nu este fixată de turn, deci instabilă.




×