x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Doi hipopotami au salvat o antilopă gnu atacată de un crocodil

VIDEO. Doi hipopotami au salvat o antilopă gnu atacată de un crocodil

31 Aug 2017   •   14:03
VIDEO. Doi hipopotami au salvat o antilopă gnu atacată de un crocodil

Într-o vizită la Parcul Naţional Kruger, cea mai mare rezervaţie naturală din Africa de Sud, un cuplu de pensionari a surprins o scenă fascinantă. Mervyn şi Tokkie Van Wyk priveau zebrele şi antilopele gnu care stăteau de cealaltă parte a râului. Una dintre antilope s-a apropiat puţin cam mult de apă, iar în acel moment a fost atacată de un crocodil.

După câteva minute în care s-a chinuit să scape din muşcătura crocodilului, antilopa era pe punctul de a ceda, fiind trasă în apă, când doi hipopotami au sosit. După câteva secunde de observare, cei doi mastodonţi s-au năpustit asupra crocodilului şi l-au obligat să-şi părăsească prada.

Au asistat cei doi turişti la un act de eroism din partea celor doi hipopotami? Probabil că nu, conform spuselor profesorului de la Universitatea Santa Barbara din California, Douglas McCauley. Acesta a explicat pentru National Geographic că cei doi hipopotami doar îşi apărau teritoriul. În fapt, hipopotamii nu prea apreciază când alte animale se apropie de apa lor.

×