x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Ședință de guvern IMPORTANTĂ. Subiecte arzătoare pe ordinea de zi

VIDEO Ședință de guvern IMPORTANTĂ. Subiecte arzătoare pe ordinea de zi

03 Dec 2021   •   09:35
VIDEO Ședință de guvern IMPORTANTĂ. Subiecte arzătoare pe ordinea de zi

Ședința de guvern de astăzi a început. Printre subiectele discutate sunt proiectul de buget pe anul viitor, prețul gigacaloriei și prelunarea ELCEN de către Primăria Capitalei.

"Cel de-al doilea motiv pentru care am dorit să avem această şedinţă este legat de proiectul de buget pe anul 2022. Am discutat cu domnul ministru Câciu. O să stabilim liniile de efort pentru perioada imediat următoare, astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să putem avem bugetul finalizat şi aprobat", a spus premierul Nicolae Ciucă.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Guvernul discută, astăzi, costul gigacaloriei și preluarea ELCEN de către Primăria Capitalei, în  cadrul întâlnirii de lucru.

La ședință participă premierul Nicolae Ciucă dar și ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarul Constanţei, Vergil Chiţac.

"O să fie întâlnire săptămâna viitoare la care o să fie ministrul Finanţelor, ministrul Dezvoltării şi ministrul Energiei, pentru a vedea care este soluţia. Eu sunt optimist că o să ajungem la o soluţie, pentru că este o aşteptare de 15 ani, ca sistemul de producţie, cu cel de transport şi distribuţie să fie unificate", a spus Nicușor Dan pe 27 noiembrie 2021.

Ca urmare a scumpirilor din sectorul energetic, edilul general spune  că trebuie discutat de urgență costul termoficării. 
"Cu privire la subvenţia pentru termoficare, vom avea un răspuns în urma unei analize care se face atât pentru Bucureşti, cât şi pentru celelalte municipii care au cerut sprijin guvernamental. E o chestiune foarte importantă pentru Capitală - chiar critică, începând cu luna ianuarie. Şi, spun din nou, nu e problema singulară a Bucureştiului, ci e o problemă pe care o au şi celelalte mari municipii din România. Avem nevoie în continuare de sprijin guvernamental pentru a menţine echilibrul financiar al Primăriei, pentru a reuşi să plătim lucrările curente, tranşele la vechile datorii reeşalonate şi pentru a face faţă creşterilor de preţuri", a scris acesta pe Facebook.

×