x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vin zile negre pentru fumători

Vin zile negre pentru fumători

de Magda Marincovici    |    30 Mai 2007   •   00:00
Vin zile negre pentru fumători
Sursa foto: JOHN MACDOUGALL/

Fumatul va fi interzis in toate locurile publice. Insă pănă la interdicţia totală, acest viciu va fi permis doar in spaţii special amenajate.

De la 1 iulie va fi lansată o amplă campanie antifumat, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. "Ministerul consideră că fumatul trebuie interzis in toate spaţiile publice şi in locurile de muncă inchise, dar cu acordarea unei perioade de tranziţie - de cinci ani - in care să fie permisă existenţa spaţiilor pentru fumat, separate şi ventilate in zonele semirezidenţiale, baruri şi cluburi", a declarat Nicolăescu.

Potrivit datelor furnizate de Centrul de consiliere pentru renunţarea la fumat, 82,2% dintre cei care au completat chestionarul pus la dispoziţie pe site-ul Ministerului Sănătăţii susţin că fumatul ar trebui interzis in toate spaţiile publice inchise. 76,7% vor ca fumatul să fie interzis chiar de la 1 iulie 2008.

In perioada 30-31 mai, miniştrii Sănătăţii din ţările comunitare se reunesc la Bruxelles. La această reuniune, ministrul Nicolăescu va propune interzicerea acestui viciu cu aplicare de la 1 iulie 2008.

×
Subiecte în articol: observator