x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viscol puternic la Rânca, vântul bate cu 120 km/h. Mașinile urcă și coboară muntele însoțite de autofreze

Viscol puternic la Rânca, vântul bate cu 120 km/h. Mașinile urcă și coboară muntele însoțite de autofreze

29 Dec 2014   •   12:25
Viscol puternic la Rânca, vântul bate cu 120 km/h. Mașinile urcă și coboară muntele însoțite de autofreze

Vântul suflă şi cu peste 100 de kilometri pe oră în zona montană Rânca, drumarii intervenind pentru a-i ajuta pe turişti să coboare din staţiune, cea mai afectată porţiune de drum fiind între releul de radio-televiziune şi intrarea în localitate, a declarat şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

Potrivit acestuia, luni au fost ajutate să coboare din staţiune peste 300 de autoturisme, defluirea continuând şi pentru turiştii care încă nu au părăsit staţiunea.

"Am ajutat peste 300 de autoturisme cu peste 1.000 de turişti să coboare însoţiţi cu autofreza în faţa maşinilor, pentru că viscolul era foarte puternic, între kilometrul 27 şi kilometrul 29, şi am luat măsura să îi conducem cu freza în faţă. Sunt rulouri de zăpadă de peste un metru, un metru şi jumătate pe drum din cauza viscolului. În acest moment se face defluirea din staţiune cu utilaje care însoţesc autoturismele. De asemenea, se urcă controlat pe porţiunea dintre releu şi staţiune, cu utilaje în faţă. În prezent avem patru utilaje cu lamă şi o autofreză şi, preventiv, două utilaje cu autofreză, cu turbofreză, dacă se continuă cu viscolul să putem interveni. Mai mult de 120 de kilometri la oră cu cât a bătut vântul astăzi (luni - n.r.), în jurul orei 11,00, nu cred că va fi", a precizat şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

De asemenea, vor fi sprijiniţi cu utilaje pentru a urca în staţiune şi turiştii care îşi vor petrece Revelionul în Rânca, însă doar celor care vor avea maşinile echipate corespunzător le va fi permis accesul.

×