x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vosganian: Legea salariilor profesorilor nu va fi aplicată de nimeni în România

Vosganian: Legea salariilor profesorilor nu va fi aplicată de nimeni în România

02 Noi 2008   •   00:00

Partidele politice nu doresc să-şi asume aplicarea Legii salariilor profesorilor după alegeri şi niciun guvern nu va pune în practică această lege în forma ei actuală, a declarat ministrul Economiei şi Finanţelor (MEF), Varujan Vosganian.



"Această lege, aşa cum a fost votată în Parlament, nu va fi aplicată de nimeni în România. Orice guvern care va veni va găsi tot felul de tertipuri să o amâne, să o fragmenteze", a spus Vosganian, la un seminar organizat de MEF la Sinaia.

El apreciază că a doua zi după alegeri toate partidele îşi vor nuanţa discursul şi vor discuta despre efectele unei asemenea majorări, care practic "ar duce la dezastru".

Vosganian a mai spus că în discuţiile cu sindicaliştii le-a cerut acestora să prezinte scenariile proprii privind impactul diferitelor majorări salariale solicitate. El a arătat că niciun sidicat nu a venit la discuţii cu proiecţii, deşi toate confederaţiile au expertiză şi capacitatea să realizeze astfel de evaluări.

"Dialogul cu sindicatele trebuie să se realizeze pe bază de scenarii privind evoluţia societăţii româneşti. Ei (sindicalişti - n.r) mi-au răspuns că nu avem ce scenarii să discutăm pentru că Parlamentul a votat Legea salarizării în învăţământ fără niciun scenariu. Eu le-am spus că, dacă veniturile românilor se vor diminua, nu va răspunde niciun parlamentar, ci eu voi fi judecat şi nu vreau să fac compromisuri pe termen scurt", a declarat Vosganian.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat pe 24 octombrie legea de mărire cu 50% a salariilor din educaţie, de la 1 octombrie. Guvernul a decis, marţi, 28 octombrie, prin ordonanţă de urgenţă, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009.

Vosganian a mai anunţat că luni se va întâlni din nou cu sindicatele pentru discuţii.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania