x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VRANCEA. Patru maşini de epocă, făcute scrum. Paguba depăşeşte 50.000 de euro

VRANCEA. Patru maşini de epocă, făcute scrum. Paguba depăşeşte 50.000 de euro

de Alina-Elena Vasiliu    |    17 Iul 2014   •   18:04
VRANCEA. Patru maşini de epocă, făcute scrum. Paguba depăşeşte 50.000 de euro
Sursa foto: VRANCEA. Patru maşini de epocă, făcute scrum. Paguba depăşeşte 50.000 de euro

Flăcările au mistuit colecţia de maşini rare a unui vrâncean pasionat de automobile de epocă. Patru astfel de maşini au ars într-un incendiu, produs în Focşani, scrie Ziarul de Vrancea. Este vorba despre două Forduri din anul 1936, un Chrysler şi un Pontiac, care au fost distruse de flăcări.

Paguba s-a produs în urma unui incendiu produs în gospodăria vecinului său. Focul s-a extins cu repeziciune la o magazie de lemn şi la un adăpost pentru păsări. Pentru că anexele erau construite preponderent din lemne, intervenţia pompierilor a fost dificilă şi a durat mai bine de patru ore.

Pompierii estimează că pagubele ajung la suma de 50.000 de euro, însă proprietarul susţine că pierderea nu poate fi cuantificată, pentru că e vorba despre o pasiune de-o viaţă. „Maşinile vechi sunt pasiunea mea de mult timp. Le-am adunat în ideea să le vină timpul să le recondiţionez. Anul trecut am avut asigurare, acum doi ani am avut, dar anul acesta nu le-am mai asigurat. Asigurarea care se face prin lege nu cuprinde şi incendiul, din câte ştiu eu. Sper să mă înţeleg cu vecinul”, a declarat proprietarul automobilelor arse în incendiu.

Maşinile distruse de incendiu erau vehicule de colecţie, fabricate între anii 1936-1962. Potrivit primelor cercetări, cauza incendiului ar fi un scurtcircuit la o instalaţie electrică din curtea vecinului.

×