x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea severă închide şcolile din ţară!

Vremea severă închide şcolile din ţară!

19 Mar 2018   •   14:29
Vremea severă închide şcolile din ţară!

Viscolul, poleiul şi ninsorile au închis astăzi școlile din Hodac și Ibănești, judeţul Mureş, după ce directoarele celor două unităţi de învăţământ au solicitat suspendarea cursurilor pentru o zi.

Decizia a fost luată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.Ninsorile abundente şi viscolul au blocat drumurile laterale, mai multe sate au fost izolate, iar deja mai mulți părinți au sunat să anunțe că nu pot să își ducă copiii la școală.

Inspectorul școlar general al județului Mureș, Ioan Macarie, a declarat pentru Radio Tg.Mureș că orele pierdute se vor recupera pe parcursul zilelor următoare."Decizia este conform regulamentului școlar. Aseară, în jurul orei 20, cele două doamne directoare, de la Hodac și Ibănești, și-au manifestat îngrijorarea privind schimbarea condițiilor meteorologice și au propus să suspendăm astăzi cursurile, pentru că străzile sunt troienite, ploaia s-a transformat în gheață și posibilitățile de ajungere a copiilor la școală sunt limitate. Pe cale de consecință, orele care nu se vor desfășura în cursul zilei de astăzi în cele două unități școlare, în cursul săptămânii vor fi recuperate", a spus Macarie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în urmă cu puţin timp, o nouă informare de ninsori, viscol şi polei, valabilă din această după-amiază până mâine seară.http://www.observator.tv

×
Subiecte în articol: scoli inchise mureş viscol ninsori