x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zacamânt uriaş de petrol şi gaze în Buzău. "Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei"

Zacamânt uriaş de petrol şi gaze în Buzău. "Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei"

17 Dec 2014   •   10:43
Zacamânt uriaş de petrol şi gaze în Buzău. "Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei"

OMV Petrom şi Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil) au descoperit, în sudul judeţului Buzău, un nou zăcământ de ţiţei şi gaze, existând premisele ca aceasta să fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei.

Potrivit Petrom, zăcământul a fost descoperit în perimetrul VIII Urziceni Est, prin săparea sondei de explorare Padina Nord 1, la o adâncime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se află la circa 7 - 12 kilometri distanţă de zăcăminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani.

În urma testelor de producţie efectuate la cele două straturi geologice, se estimează o producţie potenţială pe sondă de 1.200 - 2.100 bep/zi, se arată într-un un comunicat al Petrom.

'Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani în zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investiţiilor pentru explorare postprivatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare, în condiţiile în care 90% din zăcămintele pe care le operăm sunt mature şi au atins vârful de producţie cu mulţi ani în urmă. În prezent, furnizăm circa 40% din necesarul de ţiţei şi gaze al României', a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare şi Producţie.


×
Subiecte în articol: zacamant titei petrol gaze omv petrom buzău