x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un celebru ZGÂRIE-NORI din Londra, scos la vânzare. Cât costă clădirea construită în totalitate din sticlă

Un celebru ZGÂRIE-NORI din Londra, scos la vânzare. Cât costă clădirea construită în totalitate din sticlă

de Alina-Elena Vasiliu    |    30 Iul 2014   •   19:57
Un celebru ZGÂRIE-NORI din Londra, scos la vânzare. Cât costă clădirea construită în totalitate din sticlă
Sursa foto: Un celebru ZGÂRIE-NORI din Londra, scos la vânzare. Cât costă clădirea construită în totalitate din sticlă

Unul dintre cei mai mari zgârie-nori din Londra este, începând de astăzi, pus în vânzare, la un preţ estimativ de 800 de milioane de euro, scrie cotidianul britanic The Guardian. Este vorba despre clădirea Gherkin, cunoscută şi sub numele de „Cornichon”, un edificiu reprezentativ pentru capitala engleză.

Proprietarul clădirii – o societate germană – a fost trecut în administrare judiciară, în luna aprilie a anului trecut. Din cauza dificultăţilor de returnare a împrumuturilor, compania a decis să renunţe la celebrul zgârie-nori, pe care l-a cumpărat în 2007, cu 600 de milioane de lire sterline.

Agenţiile imobiliare promovează intens anunţul de vânzare, pentru a vinde clădirea cât mai repede. Cea mai bună ofertă va fi aleasă la sfârşitul lunii septembrie sau octombrie. Vânzătorii cred că interesul pentru cumpărarea edificiului ar putea aparţine unor cumpărători din Asia sau Statele Unite ale Americii.

Construcţia clădirii Gherkin – denumită, iniţial, 30 St Mary Axe – a fost finalizată în 2003, iar inaugurarea a avut loc pe 28 aprilie 2004. Renumele ei se datorează structurii în întregime din sticlă, dar şi modului inedit prin care este atrasă lumina naturală. „Cornichon” este a doua clădire din Londra, ca mărime.

×