x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali POATE FI ELIBERAT! Magistraţii au admis cererea de eliberare condiţionată a patronului Stelei

Gigi Becali POATE FI ELIBERAT! Magistraţii au admis cererea de eliberare condiţionată a patronului Stelei

06 Mar 2015   •   12:35
Gigi Becali POATE FI ELIBERAT! Magistraţii au admis cererea de eliberare condiţionată a patronului Stelei
UPDATE 15:14 - Decizia magistraților de a aviza cererea de eliberare condiţionată a lui Gigi Becali a fost contestată de procurori, astfel că Gigi Becali va trebui sa aştepte judecarea contestaţiei.

"Gigi Becali trebuie să aștepte să se judece această contestație la instanța superioară", a spus Bogdan Vlad, avocatul patronului Stelei.

UPDATE 12:37
- Gigi Becali poate fi eliberat condiţionat, a decis, azi, Tribunalul Medgidia. Decizia nu este una definitivă. Dacă procurorii nu vor face recurs, Gigi Becali va fi pus în libertate după termenul legal de trei zile.

UPDATE 11:17
- Magistrații Judecătoriei Medgidia au rămas în pronunțare, după ce azi au judecat cererea de eliberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă a omului de afaceri George Becali.

În cazul unei sentințe favorabile care nu va fi contestată de procurori, Becali va putea pleca acasă la începutul săptămânii viitoare.

"Dacă se admite cererea de eliberare condiționată și nu se formulează contestație din partea DNA, hotărârea rămâne definitivă și, după expirarea termenului prevăzut de lege de trei zile, va fi pus în libertate. Dacă se formulează contestație, în ipoteza admiterii cererii, atunci rămâne încarcerat până se va soluționa contestația. (...) Eu cred că se va admite cererea", a declarat avocatul lui George Becali la ieșirea din sala de judecată.

Potrivit acestuia, clientul său întrunește toate condițiile legale pentru a fi eliberat condiționat.
..........................................

Judecătoria Medgidia va lua în discuţie azi solicitarea lui Gigi Becali de eliberare condiţionată din penitenciar, după ce a executat aproximativ doi ani de închisoare.

Omul de afaceri a fost prezentat în faţa unei comisii pentru liberarea condiţionată, iar după analizarea dosarului, membrii acesteia au decis că acesta întruneşte condiţiile pentru a putea fi pus în libertate, scrie GSP.

Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava pînă în 29 octombrie 2013, cînd a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărţi, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei” şi "Becali şi Steaua”, iar în februarie 2015 a anunţat că se apucă de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei şi Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cărţile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

×