x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bătălia de la Călugăreni, reconstituită la Craiova în cadrul Zilelor "Mihai Viteazul"

Bătălia de la Călugăreni, reconstituită la Craiova în cadrul Zilelor "Mihai Viteazul"

08 Mai 2013   •   18:49
Bătălia de la Călugăreni, reconstituită la Craiova în cadrul Zilelor "Mihai Viteazul"

Bătălia de la Călugăreni va fi reconstituită, sâmbăta aceasta, în Craiova, cu ajutorul unor actori consacraţi şi a celor mai buni cascadori de la noi din ţară, evenimentul fiind organizat cu ocazia Zilelor "Mihai Vitezul", anunţă Gazeta de Sud.

Reconstituirea se va desfăşura în parcul "Nicolae Romanescu", începând cu ora 20.15. La acest eveniment vor participa actorii Maia Morgenstern, Ion Besoiu, Maria Buză, Vlad Miriţă, Radu Pietreanu, Vasile Calofir, precum şi numeroşi cascadori. Spectacolul presupune şi cascadorii care vor fi executate cu ajutorul a 12 cai.

Cu o zi înainte, în Piaţa "Mihai Viteazul", începând cu ora 20:30 se va face o proiecţie în aer liber a filmului "Mihai Viteazul". Filmul va fi întrerupt de o paradă intitulată "Intrarea lui Mihai Viteazul în cetate", în care un grup călare de actori, în costume de epocă, vor defila prin faţa spectatorilor.

În afara bătăliei, evenimentul presupune spectacole de teatru la Casa de Cultură "Traian Demetrescu", concerte de muzică populară în aer liber, concerte simfonice precum şi un carnaval "al dansului şi costumelor", care va avea loc duminică, în Piaţa "Mihai Viteazul", de la ora 18.00.

Manifestările sunt sponsorizate de Primăria Craiova, care a alocat 350.000 de lei din bugetul local pentru oraganizarea evenimentelor. 

×
Subiecte în articol: zilele mihai viteazul mihai viteazul