x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua Fertilității, celebrată pentru prima dată în România

Ziua Fertilității, celebrată pentru prima dată în România

10 Iun 2017   •   08:50
Ziua Fertilității, celebrată pentru prima dată în România

Concerte, ateliere creative, tobogane gonflabile, pictură pe față și multe alte surprize îi așteaptă pe copii, duminică, în Parcul Herăstrău din Capitală, la prima ediţie a evenimentului „O zi pentru viaţă”, dedicat Zilei Fertilităţii.

 

„Cu o veche tradiţie în multe capitale ale Europei (anul trecut s-a ţinut la Atena), sărbătoarea se doreşte a fi, şi în ţara noastră, ocazie unică pentru părinţi, bunici, copii, medici şi oficialităţi să se întâlnească, într-un cadru mai puţin oficial, pentru a celebra împreună viaţa şi cel mai frumos simbol al ei – copiii”, spun reprezentanții Asociaţiei pentru Reproducere Umană din România, inițiatorul evenimentului.

Copii şi părinţi sunt așteptați cu jocuri şi concursuri, clovni, statui vivante, tobogane gonflabile şi multe ateliere de creaţie, iar pe scena din parc vor urca artiști precum: Smiley, Alina Sorescu, Andreea D. și Gasca Zurli. Intrarea este liberă.

Totodată, organizatorii vor să atragă atenția asupra problemelor de fertilitate pe care le întâmpină din ce în ce mai multe cupluri. În prezent, la nivel mondial, un cuplu din cinci nu poate avea copii. Pentru ei există o șansă, atâta vreme cât se adresează medicului specialist, pentru a primi un diagnostic și un tratament corect.

Printre cei care vor participa la eveniment se numără ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, ministrul Transporturilor Maritime şi Politicilor Insulare din Grecia, Giorgos Patoulis, dar şi cunoscutul specialist grec în infertilitate prof. dr. Konstantinos Pantos.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Capitalei, va avea loc între orele 10.00 şi 16.00, la intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herăstrău. 

×
Subiecte în articol: Ziua Fertilității