x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ACORD pentru Legea Big Brother, între preşedintele Iohannis şi liderii partidelor politice

ACORD pentru Legea Big Brother, între preşedintele Iohannis şi liderii partidelor politice

de Dragoş Tănase    |    06 Mai 2015   •   11:44
ACORD pentru Legea Big Brother, între preşedintele Iohannis şi liderii partidelor politice

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu liderii partidelor politice s-au încheiat, astăzi, cu un consens în ceea ce priveşte Legea 506/2004, cunoscută şi ca Legea Big Brother.

Ei au semnat un proiect care urmează să ajungă în Parlament, act ce va oferi garanţii suplimentare şi va înlătura orice urmă de abuz şi, de asemenea, va proteja datele personale, potrivit Antena 3.

Este vorba, mai exact, despre cadrul juridic privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

"Discuţiile au pornit de la premisa îmbunătăţirii cadrului normativ pentru a pune în acord nevoia de securitate cu apărarea drepturilor şi libertăţilor individului. Cu această ocazie, liderii partidelor politice au semnat o iniţiativă legislativă parlamentară de modificare şi completare a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice. (...)

Proiectul convenit astăzi urmăreşte să ofere garanţii suplimentare pentru protejarea datelor personale şi a dreptului la viaţă privată şi să aducă o serie de clarificări pentru a elimina riscurile de abuz. Astfel, accesarea datelor cu caracter personal poate fi realizată doar într-un cadru precis delimitat, de către instanţa de judecată sau numai cu autorizarea prealabilă a judecătorului. Acest principiu a fost cerut şi de către reprezentanţi ai societăţii civile şi împărtăşit de toţi actorii implicaţi", se arată în comunicatul Administraţiei prezidenţiale.

×