x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase: Dacă trece moţiunea, USL din spectator devine participant, intră pe teren

Adrian Năstase: Dacă trece moţiunea, USL din spectator devine participant, intră pe teren

27 Apr 2012   •   06:13
Adrian Năstase: Dacă trece moţiunea, USL din spectator devine participant, intră pe teren

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca in eventualitatea in care motiunea de cenzura va trece, USL va deveni din spectator participant, "intra pe teren".

"Daca va trece motiunea va fi un castig pentru USL. Daca va trece motiunea, USL din spectator devine participant, intra pe teren si daca nu va trece motiunea, ceea ce sigur se poate intampla teoretic, si atunci datorita schimbarilor de configuratie din Parlament, posibilitatea noastra de a interveni in ceea ce priveste legislatia si anumite decizii care se iau in Parlament va fi mare", a afirmat Nastase, cu prilejul sedintei grupurilor parlamentare USL desfasurate la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, foarte importanta este inclusiv configuratia grupurilor politice care va avea un impact foarte bun pentru alegerile locale.

In opinia acestuia, un rol foarte important in eventualitatea in care motiunea de cenzura va trece il va avea Traian Basescu prin desemnarea pe care o va face pentru functia de premier.

"Vom vedea daca Traian Basescu continua confruntarea cu partidele politice, inclusiv cele din Opozitie sau daca urmareste pe mai departe propria strategie", a spus Nastase.

Acesta nu a exclus posibilitatea ca seful statului sa-l nominalizeze pe Victor Ponta pentru functia de premier in cazul in care motiunea de cenzura va avea castig in Parlament.

"Intotdeauna m-ati considerat un foarte bun specialist in Traian Basescu. Eu cred ca sunt sanse. Va fi o miscare pe care fara indoiala Traian Basescu (...) eu nu vorbesc de PDL pentru ca Traian Basescu s-a separat in mod categoric de interesele PDL, dar intr-un mod mai complex, o astfel de miscare ar putea sa fie spectaculoasa si este genul de decizie pe care el o poate lua", a spus social-democratul.

El a explicat ca optiunile "sunt deschise". "Pot sa ma refer la formula pe care a sugerat-o dl Iliescu cea a guvernului Stolojan din care am facut parte in 1991-1992. Pe de alta parte, ceea ce cred este ca e important sa ne asumam responsabilitatea in forma cea mai convenabila", a sustinut presedintele CN al PSD.

In opinia sa, ar fi convenabil ca PSD sa vina la putere, desi "unii spun ca situatia este foarte grea si intrarea la guvernare acum ar putea sa influenteze rezultatele alegerilor parlamentare''.

"Pe de alta parte, altii ar spune din punctul de vedere al guvernului daca nu am intra acum la guvernare, atunci situatia guvernarii dupa alegerile parlamentare ar putea fi si mai dificila", a spus Nastase, care a sustinut ca USL ar putea sa priveasca aceasta problematica din punctul de vedere al intereselor generale, dar si politice.

×