x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase despre noul Guvern: Este clar, s-a schimbat "lanţul de comandă"

Adrian Năstase despre noul Guvern: Este clar, s-a schimbat "lanţul de comandă"

04 Ian 2017   •   12:15
Adrian Năstase despre noul Guvern: Este clar, s-a schimbat "lanţul de comandă"

Formula noului Cabinet arată, dincolo de personalitatea celor desemnaţi, că "s-a schimbat 'lanţul de comandă'", iar rolul şefului Guvernului, după acomodare, va fi unul extrem de important, consideră fostul premier Adrian Năstase. 

"După zile întregi de speculaţii referitoare la compunerea Guvernului, iată, s-a făcut anunţul cel mare. Dincolo de personalitatea celor desemnaţi, este clar, s-a schimbat 'lanţul de comandă'. Asta este şi bine şi rău. Guvernul va funcţiona sub ochiul mai atent al Parlamentului, dar şi al Comisiei de la partid. În felul acesta, deciziile vor fi mai bine 'cumpănite', dar libertatea de decizie a miniştrilor şi a Guvernului va fi mai mică. Echipa guvernamentală se va ocupa, în principal, de administrarea unor obiective DEJA stabilite. Vom vedea... Rolul lui Sorin Grindeanu, după acomodare, va fi foarte important", a scris Năstase, pe blogul personal. 

El a precizat că pe unii dintre viitorii miniştri îi cunoaşte foarte bine, iar cu unii a colaborat în perioada în care a fost premier. 

"Pe unii dintre cei propuşi îi ştiu foarte bine. Teodor Meleşcanu, de exemplu, a fost secretar de stat în echipa mea, în perioada în care am fost ministru la Externe, între 1990 şi 1992. Petre Daea - un profesionist excepţional - a fost în echipa mea, mai târziu, în perioada în care am condus Guvernul. Un buldog. Va avea un rol important în redinamizarea agriculturii şi irigaţiilor. De asemenea, Şerban Valeca. Este un bun specialist în domeniul cercetării nucleare. Pavel Năstase a condus o lungă perioadă de timp Academia de Studii Economice. Dar, interesant, el a condus şi INA (Institutul Naţional de Administraţie) de la momentul creării sale. Îl ştiu de multă vreme şi pe Florin Iordache. Sunt convins că ştie ce are de făcut la ministerul pe care îl va conduce", a detaliat Adrian Năstase. 

Potrivit acestuia, sunt şi oameni mai tineri care vin "din 'rezerva de cadre'", care vor avea prilejul să dovedească faptul că alegerea lor a fost judicioasă. 

"Vom avea, în paralel, o accentuare a activităţii legislative, cu speranţa normalizării vieţii în domeniile economic, social, dar şi al justiţiei (mă refer la eliminarea unor abuzuri). Şi, sub acest aspect, rolul lui Liviu Dragnea va fi important. La fel şi cel al lui Călin Popescu-Tăriceanu. Succes!", a transmis fostul premier. AGERPRES

×