x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase: "Îi aduc aminte domnului Antonescu că a fost unul din artizanii alegerii lui Băsescu la prezidenţialele din 2004"

Adrian Năstase: "Îi aduc aminte domnului Antonescu că a fost unul din artizanii alegerii lui Băsescu la prezidenţialele din 2004"

de Agerpres    |    05 Apr 2014   •   23:41
Adrian Năstase: "Îi aduc aminte domnului Antonescu că a fost unul din artizanii alegerii lui Băsescu la prezidenţialele din 2004"

Fostul premier Adrian Năstase crede că determinant în ruperea USL a fost interesul lui Crin Antonescu pentru candidatura la prezidenţiale, acesta afirmând că liderul PNL a fost complice şi la manipularea 'lacrimilor' lui Traian Băsescu din 2004, iar în prezent informaţiile referitoare la negocierile acestuia cu şeful statului nu au fost nedezminţite de niciuna dintre cele două părţi.

'A fost o eroare de strategie, inclusiv în ceea ce priveşte momentul ales. Determinant pare să fi fost interesul personal a lui Crin Antonescu legat de candidatura la prezidenţiale, dovedit şi de mutarea partidului la PPE, prin schimbarea ideologiei partidului, la fel cum a procedat Băsescu în 2005. În plus, nu trebuie ignorate informaţiile recente referitoare la negocierile cu Traian Băsescu, nedezminţite de nicio parte', a comentat Adrian Năstase, într-o declaraţie pentru Antena 3.

Adrian Năstase a adăugat că Antonescu este unul din artizanii alegerii lui Traian Băsescu în 2004, acesta fiind complice şi la manipularea 'lacrimilor' lui Băsescu.

'Domnul Antonescu are o problemă pe care o înţeleg. Dânsul a fost unul din artizanii alegerii lui Băsescu la prezidenţialele din 2004. Din acest motiv are o responsabilitate pentru un deceniu de haos, dezbinare, crize repetate, sărăcie şi izolare internaţională care au afectat viaţa Românilor. Încearcă să se justifice prin teoria 'am ales răul cel mai mic'. Prin opţiunile de acum dovedeşte însă că a ales şi continuă să aleagă răul, pur şi simplu. În ceea ce priveşte manipularea din 2004, îi aduc aminte că a fost complice şi la manipularea 'lacrimilor' lui Băsescu şi la acuzaţiile de fraudă electorală dovedite mincinoase de la prezidenţiale', a spus Năstase. De asemenea, el a adăugat că şansele lui Crin Antonescu de a deveni preşedinte par a fi minime şi s-ar putea ca acesta nu mai fie prima opţiune nici chiar în interiorul PNL.

'La acest moment şansele domnului Antonescu par a fi minime. Ideea că dreapta se va uni pentru a-l susţine în turul doi la prezidenţiale pare a fi problematică. În plus s-a putea să nu fie prima opţiune nici în interiorul partidului. Sunt de acord că bătălia la prezidenţiale se va da paradoxal nu între stânga şi dreapta, ci între cei care doresc continuarea regimului Băsescu şi cei care doresc schimbarea acestuia. Din nefericire pentru el, Crin Antonescu a ales să nu mai fie în tabăra anti-Băsescu', a mai spus fostul premier.

×