x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase: Pentru electoratul PSD, nu e specifică ieșirea la miting. Puneți mâna pe carte!

Adrian Năstase: Pentru electoratul PSD, nu e specifică ieșirea la miting. Puneți mâna pe carte!

20 Noi 2017   •   22:19
Adrian Năstase: Pentru electoratul PSD, nu e specifică ieșirea la miting. Puneți mâna pe carte!

Adrian Năstase, fost premier PSD al României și fost președinte al social-democraților, a spus luni, la Antena 3, că pentru electoratul PSD nu este specifică ieșirea la miting, iar în ce-l privește pe Victor Ponta, politicianul susține că nu-l mai ”recunoaște” pe acesta.

 

Despre cărți

Adrian Năstase, președintele Fundației Titulescu, a fost moderatorul evenimentului de lansare a cărții ”Nicolae Titulescu. Politica externă a României”, ajunsă la ediția a doua.

”E cea mai interesantă carte a lui Titulescu, e un fel de testament al lui”, a spus Adrian Năstase, luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Volumul ”Sub zodia momentului”, al lui Adrian Năstase, este în pregătire și va apărea în această săptămână.

Despre PSD

”PSD e precum o apă în care nu te scalzi de două ori, pentru că ea se schimbă.

PSD în momentul de față e blocat între speranța pe care a generat-o la alegeri și tensiunile actuale, pe care nu știe să le depășeacă. Are adversari importanți: președintele Iohannis care se bate pentru a pregăti al doilea mandat și e bătălia cu ce ar trebui să însemne efortul de a pune între un echilibru solid cu speranțele sociale cu realitățile economice.

Trebuie consultări între Guvern și Banca Națională”, a spus Adrian Năstase.

Despre rachetele Patriot

”Degeaba se achiziționează în prezent aceste rachete Patriot. Ele nu ne vor ajuta să îi învingem pe ruși în vreun fel. S-a renunțat prea ușor la legea offsetului. E un reproș și către Guvern, și către factorul politic, și către președinte.

Chiar dacă vom cumpăra încă 200 de sisteme de baterii, România va continua să fie controlată de o anumită geografie. Rusia este vecinul nostru. Cei care îmi reproșează că sunt omul rușilor le spun că așa de om al rușilor sunt că am băgat România în UE și NATO”, a spus Năstase.

Depre mitinguri

”Eu țin foarte mult la Codrin Ștefănescu, a fost unul din puținii oameni din PSD care a venit la Jilava să mă vadă, dar nu cred că are dreptate cu mitingurile. Electoratul PSD face parte din acea parte tăcută, nu e specifică ieșirea la miting, cu bicicletele sau cu câinele la plimbare duminica, nu cred că e o soluție foarte bună.

Nu cred că în felul acesta ar trebui să acționeze PSD.

Le recomand colegilor mei să facă moțiuni de cenzură.

Băieți, sfaturi există! Lăsați povestea cu mitingurile, puneți mâna pe carte și apoi eu cred că lucrurile vor merge. Oamenii sunt nervoși în PSD pentru că nu văd fermitate”, a mai spus Năstase.

Năstase, despre Kovesi și scandalul din DNA

”Iar mă enervez. Această obsesie împotriva unui om (nu am vreo simpatie pentru Kovesi) e o falsă problemă. E problemă de cadru instituțional și normativ. De ce nu stabilește Parlamentul reguli diferite pentru aducerea oamenilor la DNA? De ce nu dă Parlamentul 10 lei, ca să cumpere o hârtie mată ca să nu se vadă prin geam când vine vreun ministru care așteaptă să fie primit de procurorul Potocală? 

Pentru asta nu e nevoie de mitinguri de milioane de oameni. Și în legătură cu DNA, sunt lucruri care trebuie corectate, dar nu e vorba de persoane.

S-a ajuns la abuzuri, pentru că nu s-au făcut corecțiile necesare. Ce vor, în loc de acțiune, să facă plimbări pe stradă? Eu nu cred în povestea asta”, a precizat Năstase.

Despre Victor Ponta

”Din păcate, calitățile lui Victor Ponta au fost depășite de ce a părut a fi defecte. Fără să știe să aștepte. Această nerăbdare l-a dus dintr-un loc în altul, l-a făcut să piardă simpatia unor prieteni.

Avea calități foarte bune, nu știu dacă va reuși să treacă de lipsa de caracter, pe care unii i-o reproșează.

Adevărul e că nu-l mai recunosc în ultima vreme sau poate că nu l-am cunoscut suficient”, a spus Adrian Năstase despre Victor Ponta.

Despre situația Dragnea-Ponta

”El nu are dreptate nici atunci când are dreptate, felul în care prezintă lucrurile acum... Nu cred că are abilitatea morală de a-l critica pe Dragnea, care e o țintă pentru un grup de oameni care-l sprijină pe Iohannis pentru al doilea mandat.

”Grup organizat” și ”prejudicii foarte mari”, sintagme folosite de Ponta, referitoare la Dragnea și Tel Drum, sunt folosite pe ideea unei manipulări.

Rufele astea sunt murdare și din cauza lui”, mai este de părere Năstase.

×
Subiecte în articol: adrian nastase