x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Ţuţuianu a anunţat că va demisiona la începutul noii sesiuni parlamentare din funcţia de secretar al Senatului

Adrian Ţuţuianu a anunţat că va demisiona la începutul noii sesiuni parlamentare din funcţia de secretar al Senatului

15 Aug 2017   •   18:48
Adrian Ţuţuianu a anunţat că va demisiona la începutul noii sesiuni parlamentare din funcţia de secretar al Senatului

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a anunţat marţi, la Constanţa, că va demisiona din funcţia de secretar al Senatului odată cu începerea noii sesiuni parlamentare. 

Ţuţuianu a declarat marţi că a solicitat Agenţiei Naţionale de Integritate un punct de vedere cu privire la prezenţa sa în conducerea Senatului în timpul vacanţei parlamentare, concluzia comunicată fiind că nu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate. 

"Am întrebat înainte dacă există o situaţie de incompatibilitate, pentru că am avut în vedere această perioadă de vară, când Parlamentul nu e în sesiune, şi trebuia să există o soluţie până la data de 1 septembrie şi răspunsul ANI a fost că nu este stare de incompatibilitate", a precizat ministrul. 

În context, Adrian Ţuţuianu a declarat că va demisiona din funcţia de secretar al Senatului la începutul lunii septembrie, odată cu reluarea sesiunii parlamentare. 

Partidul Uniunea Salvaţi România a depus, joi, o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate în care se află Adrian Ţuţuianu, ministru în Guvernul Tudose şi totodată secretar al Biroului permanent al Senatului. 

Potrivit unui comunicat de presă, pentru a convoca sesiunea extraordinară, în data de 8 august 2017, Adrian Ţuţuianu a luat parte şi a votat ca membru în Biroul permanent al Senatului, deşi Legea nr. 161/2003 prevede clar faptul că funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu orice altă funcţie publică de autoritate, cu excepţia celei de simplu deputat sau de senator. Această situaţie nu l-a împiedicat pe Călin Popescu Tăriceanu să declare regulamentară convocarea sesiunii extraordinare. AGERPRES

×