x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adriean Videanu a cazut in tandem cu Emil Boc

Adriean Videanu a cazut in tandem cu Emil Boc

31 Mai 2005   •   00:00

Filmul pedist, impartit pe secventele iese Frunzaverde - intra Boc, iese Videanu - intra Blaga, iese Blaga - reintra Videanu, a consumat ieri un nou episod.



  • de OANA STANCU

  • TEST. Radu Berceanu le-ar putea face azi o noua surpriza colegilor sai
    Dupa ce luni declara oficial presei ca isi va anunta in Biroul Permanent de azi candidatura la sefia partidului cu o motiune populara, nu etichetata vag "de centru" ca in Biroul de saptamana trecuta, Adriean Videanu s-a razgandit din nou. Motivul?

    Inca o discutie a liderilor PD cu Traian Basescu, in care seful statului le-a transmis democratilor sa faca ce vor, asta dupa ce le-a sucit si rasucit candidaturile. Ca atare, cele doua tabere au cazut la pace, spun surse din PD: la Conventia din 25 iunie, Emil Boc va candida pentru presedintele in tandem cu Adriean Videanu, presedinte executiv, Vasile Blaga intorcandu-se la functia de secretar general. E reactivata astfel functia de presedinte executiv pe care pedistii voiau sa o desfiinteze, iar ocupantul ei va fi ales tot la Conventie.

    SURPRIZA. Si daca aveti impresia ca lucrurile s-ar linisti cu aceasta pace, nu ii cunoasteti pe democrati. Astazi, la Biroul Permanent, Radu Berceanu ar intentiona sa le faca o surpriza colegilor sai si sa isi anunte el candidatura cu o motiune social-democrata. E drept ca Berceanu a criticat elanul unora dintre colegii sai de a parasi social-democratia, insa mai tare l-ar fi ambitionat sa intre in cursa faptul ca lui Videanu i s-au pus bete in roate pentru ca e "prieten cu Berceanu". El va avea nevoie de sprijinul a 10 organizatii, ceea ce nu e imposibil, avand in vedere ca Berceanu e cel care a gestionat listele PD cu prefecti si secretari de stat. Ramane de vazut daca acesta isi va duce gestul pana la capat.

    ×
    Subiecte în articol: politic